Loading...
Menu
Το campus πρασινίζει και άλλο…

Το campus πρασινίζει και άλλο…

Οι δενδροφυτεύσεις και ο εμπλουτισμός του οικοσυστήματος είναι μία πάγια πρακτική χρόνων στο Κολλέγιο Ανατόλια η οποία ξεκίνησε με τη δημιουργία του campus στην Πυλαία τη δεκαετία του ‘30 και συνεχίζει μέχρι σήμερα σε ετήσια πλέον βάση.

Όπως κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αφιερώθηκε στη δενδροφύτευση οπωροφόρων και άλλων καλλωπιστικών δένδρων. Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν 17 είδη δένδρων σε διάσπαρτα σημεία του campus και σε αυτή τη φάση κυρίως στην περιοχή των Γυμνασίων (όπως στο Morley House, στη Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης).

Tree Planting Februar 2023 2

Τα δέντρα επιλέχθηκαν με βάση την προσαρμοστική ικανότητά τους στο μικροκλίμα και στο εδαφικό προφίλ του Κολλεγίου Ανατόλια. Τα οπωροφόρα περιλαμβάνουν αμυγδαλιές, λωτούς, κυδωνιές, κερασιές, αχλαδιές, βυσσινιές και βερικοκιές, και τα καλλωπιστικά περιλαμβάνουν είδη όπως η αριά (Quercus ilex), η κερκίδα (Cercis siliquastrum), η κελτίδα (Celtis australis), η φτελιά (Ulmus sp.), η λικιδάμβαρη (Liquidambar orientalis), η ιπποκαστανιά (Aesculus hippocastanum), η μανόλια (Magnolia grandiflora) (2) κ.ά.

Κάποια έχουν ήδη ανθίσει δημιουργώντας μία ακόμη πιο όμορφη ατμόσφαιρα για όλους τους μαθητές και μαθήτριες και όσους εργάζονται και κινούνται στο campus, που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 2.000 δέντρα. 

Tree Planting Februar 2023 4

Η δενδροφύτευση έγινε υπό την καθοδήγηση της Λένας Αθανασιάδου, Αρχιτέκτονα Τοπίου -  Γεωπόνου, ΕΔΙΠ ΑΠΘ, Αρχιτέκτονα Τοπίου του Κολλεγίου Ανατόλια. 

Tree planting februar 2023 5

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead