Loading...
Menu
Με πρωτιές και διακρίσεις το Κολλέγιο Ανατόλια στους 3ους Ρητορικούς Αγώνες του Pierce

Με πρωτιές και διακρίσεις το Κολλέγιο Ανατόλια στους 3ους Ρητορικούς Αγώνες του Pierce

Από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2023, 31 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στους 3ους Ρητορικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας Pierce στην Αθήνα. Μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄ Λυκείου ανέδειξαν τις δυνατότητές τους στη ρητορική τέχνη των διττών καθώς και του προτρεπτικού λόγου. Παράλληλα ορισμένες μαθήτριες διαγωνίστηκαν στην εκφραστική ανάγνωση.

Όλα τα παιδιά το διασκέδασαν με την ψυχή τους δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και κάποια από αυτά διακρίθηκαν φτάνοντας μέχρι τους τελικούς: στην Κωνσταντίνα Τσιγδινού, που διάβασε τα ευθυμογραφήματα του Φρέντυ Γερμανού και στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη που μας προέτρεψε να βλέπουμε τον εθελοντισμό ως προσφορά ψυχής και όχι ως ζήτημα επιβολής απονεμήθηκε εύφημος μνεία.

Η Κωνσταντίνα Παπάτσα, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το Νιξ του Νέιθαν Χιλ και η Εύα Δημητριάδου με το Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη του Φρέντρικ Μπάκμαν δικαιολογημένα καθήλωσαν κοινό και κριτικούς κερδίζοντας την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στο αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης του Λυκείου ανάμεσα σε 36 διαγωνιζόμενους.

Ο Κωνσταντίνος Δημήτραινας από τη μεριά του κατάφερε τελικά να μας πείσει πως ο εθελοντισμός οφείλει να είναι προσφορά ψυχής καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον προτρεπτικό λόγο ανάμεσα σε 44 διαγωνιζόμενους.

 Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ομάδα των Διττών Λόγων του 2ου Λυκείου (Μαρία Καλπάκη, Πάρις Ιωάννου, Άννα Τσόπελα, Ελισάβετ Λαζαρίδου, Μαρίλια Μπούτση) που έφτασε μέχρι τον τελικό του αγωνίσματος στο οποίο συμμετείχαν 26 συνολικά ομάδες. Οι άλλες τρεις ομάδες των Διττών Λόγων, γυμνασίων και λυκείου, κατετάγησαν ανάμεσα στις πρώτες απ’ όλα τα σχολεία με εξαιρετικές επιδόσεις για τις ρήτορές μας.

Pierce 4161

O Κωνσταντίνος Δημήτραινας αναδείχθηκε 1ος στον Προτρεπτικό Λόγο. 

 

Pierce 4162

Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης απέσπασε εύφημο μνεία για τη συμμετοχή του στους τελικούς του Προτρεπτικού Λόγου. 

 

Pierce 4165

Η Εύα Δημητριάδου κατέκτησε τη 2η θέση στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης.

 

Pierce 4167

Η Κωνσταντίνα Παπάτσα κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης. 

 

Pierce 4169

Η Κωνσταντίνα Τσιγδινού απέσπασε εύφημο μνεία για τη συμμετοχή της στους Τελικούς της Εκφραστικής Ανάγνωσης Γυμνασίων.

 

  Pierce 4171

Η ομάδα του 2ου Λυκείου στους τελικούς των Διττών Λόγων.

 Pierce 4153

Οι ομάδες των Διττών Λόγων των Λυκείων μας.  

 

Pierce 4159

Η ομάδα του Γυμνασίου που συμμετείχε στους Διττούς Λόγους.

 

Pierce 4151

Η ομάδα της Εκφραστικής Ανάγνωσης

 

Pierce 4158

Η ομάδα του Προτρεπτικού Λόγου.

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά καθώς και στις άοκνες καθηγήτριές τους: Αθηνά Θύμη, Ζωή Κοτρώνη, Κατερινά Λεμούσια, Κλέρη Μητρούλη, Αλεξία Σερίδου και Άντη Σπάνδου.

 

3rd ACG-Pierce Rhetoric Tournament

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead