Loading...
Menu
Το IBDP στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης με το “miΔen” -  Zero Waste Food Net

Το IBDP στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης με το “miΔen” - Zero Waste Food Net

Το miΔen είναι η νέα επιχειρηματική ιδέα της ομάδας μαθητών και μαθητριών του IBDP του Anatolia High School με την οποία συμμετέχει στον φετινό “Μαθητικό Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης – Company Program» του Junior Achievement Greece.

Με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων και την εν μέρει αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος, η ομάδα του IBDP παρουσιάζει τη miΔen – Zero Waste Food Net, μία B2B ηλεκτρονική πλατφόρμα που στοχεύει στη βέλτιστη διαχείριση και διάθεση τροφίμων, φέρνοντας σε επαφή παραγωγούς τροφίμων και ένα εύρος επιχειρήσεων που αποτελούν δυνητικούς πελάτες των παραγωγών.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού η ομάδα του IBDP συμμετέχει στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023. την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos από τις 09:00 έως τις 15:00.

Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις θεωρούνται εμβληματικές εκδηλώσεις του  προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση - Company Program" το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνολικά 54 μαθητικές "startup" (900 παιδιά) από σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας έλαβαν μέρος στην αντίστοιχη εκδήλωση της Αθήνας, ενώ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν 33 Εικονικές Επιχειρήσεις (600 παιδιά) από Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα βρίσκονται για επτά ώρες στο δικό τους περίπτερο στο οποίο θα παρουσιάζουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

To Junior Achievement Greece προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί την εμπορική έκθεση και να υποστηρίξει την προσπάθεια των παιδιών αγοράζοντας τα καινοτόμα προϊόντα τους και δοκιμάζοντας τις έξυπνες και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες που προσφέρουν, οι οποίες λύνουν οικολογικά και κοινωνικά προβλήματα.

  • Η κριτική επιτροπή του JA Greece θα περάσει από όλα τα περίπτερα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις από τις ομάδες και στις 14:30 θα απονεμηθούν τρία (3) ισάξια βραβεία: "Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας", "Καλύτερο Περίπτερο" και "Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας". Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις 15:00

ΙΒ Company Program photo

Τα μέλη ομάδας του IBDP είναι οι: Κωνσταντίνος Δούκας, Αχιλλέας Δρακωτός, Ιφιγένεια Ζαταγιά, Αριστείδης Κουτσόπουλος, Καλυψώ Τζιμούρτου, Σαββίνα Σαλβαρίδου, Αναστάσιος Βασιλειάδης, Αναστασία Διττοπούλου, Εμμανουήλ Ζαρμπάνης, Τριαντάφυλλος Κουντάρδας, Ιωάννης Κυρίτσης, Ελευθέριος Μαυρομάτης, Θεόδωρος Μοσχοβάκης, Ειρήνη Ορφανίδου, Χρήστος-Αλέξανδρος Παπαβέντσης, Ιάσων Νικόλαος Παπαμίχος, Πέτρος Ταξιάρχης, Σταύρος Ψιακής.

Υπεύθυνη του Προγράμματος Εικονικής Επιχείρησης είναι η Αθηνά Λιόντα, καθηγήτρια του IB Diploma Program.

Εξωτερική σύμβουλος και μέντορας της ομάδας είναι η κοινωνική επιχειρηματίας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου ΄09.


Το πρόγραμμα  «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση των: Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε., Citi Foundation, Raycap, EY, Accenture, Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead