Loading...
Menu
O Jonathan Coe συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης

O Jonathan Coe συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, 2023 και ώρα 19:00, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου «Συγγραφείς του κόσμου», φιλοξενεί τον Jonathan Coe  ο οποίος έρχεται στο Φουαγιέ του Μ2 για να μιλήσει για τo έργο του και να γνωρίσει το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδης.

Είναι ο δεύτερος επισκέπτης που ταξιδεύει στο Μέγαρο και μαζί του θα είναι η Ελένη Γώδη, Υπεύθυνη Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας, Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του ACT  (The American College of Thessaloniki) και ο Γιάννης Κοτσιφός, δημοσιογράφος.

Coe Jonathan 2

O διάσημος Άγγλος μυθιστοριογράφος γεννήθηκε στο Μπέρμινγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 19 Αυγούστου 1961. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Ουόρικ, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του στην Αγγλική Λογοτεχνία, ενώ έχει υπάρξει και μουσικός.

Μέσα από τα βιβλία του μας μεταφέρει στην πρόσφατη βρετανική ιστορία και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, από τον Θατσερισμό μέχρι το Brexit,  συνδυάζοντας το χιούμορ και τη νοσταλγία. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός για τα έργα του Τι ωραίο πλιάτσικο (What a carve up!),  Το σπίτι του ύπνου (House of Sleep)  και Μέση Αγγλία (Middle England), το οποίο τιμήθηκε με το Prix du Livre Européen το 2019.

Φέτος επιστρέφει με το νέο του βιβλίο Bournville: Το διαιρεμένο βασίλειο, Εκδόσεις Πόλις, το οποίο διηγείται την ιστορία μιας βρετανικής οικογένειας, που ζει στο Μπόρνβιλ, ένα προάστιο του Μπέρμιγχαμ, η οποία βιώνει εβδομήντα πέντε χρόνια δραστικών κοινωνικών αλλαγών, από το πόλεμο μέχρι το Brexit και τον κορωνοϊό.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανέμονται ηλεκτρονικά στο www.tch.gr τη Δευτέρα 24/4

Περισσότερες πληροφορίες  https://bit.ly/41ybs9w

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead