Loading...
Menu
19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Μία διαφορετική «ανάγνωση» της Οδύσσειας

19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Μία διαφορετική «ανάγνωση» της Οδύσσειας

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Α και Β’ Γυμνασίου του Anatolia High School συμμετείχαν με έργα τους στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή με αφορμή το βιβλίο της Ομήρου Οδύσσεια: Το τραγούδι των αιώνων (Λιβάνης 2022). Οκτώ μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου παρουσίασαν εργασίες που είχαν ετοιμάσει στο μάθημα των Νέων Ελληνικών σχετικά με την έννοια του προσωπικού καταφυγίου με αφετηρία την περιγραφή της σπηλιάς της Καλυψώς στο έργο της κας  Νευροκοπλή.

Book Fair 2023 Neyrokopli student presentation 6

Book Fair 2023 Neyrokopli student presentation 8

Κατά τη συνάντηση τα παιδιά συζήτησαν με τη συγγραφέα σχετικά με τις δυνατότητες δημιουργικής αξιοποίησης της ομηρικής ποίησης εκφράζοντας ενδιαφέρουσες απόψεις για την πρόσληψη της Οδύσσειας. Παράλληλα τρεις τοίχοι καλύφθηκαν με εικαστικά έργα περισσότερων μαθητών και μαθητριών των συγκεκριμένων τάξεων με θέμα τη σπηλιά της Καλυψώς και το προσωπικό τους καταφύγιο.

Book Fair 2023 Neyrokopli student presentation 5

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν οι φιλόλογοι του Κολλεγίου Ανατόλια: Ελένη Χατζημαυρουδή, Ειρήνη Γρηγοριάδου, Βίκυ Καραθόδωρου, Ιουστίνη Κατέρη, Ζωή Κοτρώνη και Άντη Σπάνδου.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead