Loading...
Menu
Στο 12ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο»

Στο 12ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο»

Η συντονίστρια του Kέντρου STEM του Κολεγίου Ανατόλια Δρ Ηρω Κολιάκου συμμετείχε στο  12ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» / Science on Stage, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας από τις 24 Μαρτίου έως τις 27 Μαρτίου 2022, υπό την αιγίδα της κας Mariya Gabriel, European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth και του Ministry of Education, Youth and Sports Czech Republic.

Η κα Κολιάκου συμμετείχε στην κατηγορία Joint Project/Πρόγραμμα Συνεργασίας με εκπαιδευτικό από την Ιταλία. Το project που παρουσίασε είχε τίτλο “The 3Rs and Products of the Future” και σχετίζονταν με τα προϊόντα του μέλλοντος και την κυκλική οικονομία.

Μέρος του project που παρουσιάστηκε  αποτελεί και η δουλειά τριών μαθητών της Α’  Λυκείου του Anatolia High School, της Εβελίνας Ζιούτα, της Φρίντας Αηδόνη και του Ιάσονα Ιωαννίδη. Τα παιδιά με την καθοδήγηση της κα Κολιάκου και της χημικού κας Αφροδίτης Καλκάνη μετέτρεψαν τα πλαστικά σκουπίδια, που προκύπτουν από εργασίες στους 3D printer του σχολείου, σε καθαριστικό διάλυμα για τους πάγκους των εργαστηρίων. 

Science on Stage 2

Τα φεστιβάλ είναι η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage) και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Το Science on Stage ξεκίνησε το 2000 αρχικά ως «Physics on Stage» και αργότερα ως «Science on Stage», και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπεύθυνη του Ελληνικού τμήματος και ιδρυτικό μέλος του Science on Stage είναι η Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead