Loading...
Menu
Οι μαθητές μας συζητούν με ερευνητές του Joint Research Centre (JRC) για τη Βιοιατρική Τεχνολογία

Οι μαθητές μας συζητούν με ερευνητές του Joint Research Centre (JRC) για τη Βιοιατρική Τεχνολογία

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου  2022 μαθητές της Β ‘ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με  ερευνητές του European Commission’s Research Centre (JRC) για το πρόγραμμα "3Rs in Animal Testing". 

Μετά από μία μια σύντομη εισαγωγή του JRC η  Dr. Monica Piergiovanni μίλησε στους μαθητές για τη διεπιστημονικότητα στο κλάδο της Βιοτεχνολογίας και  την νέα τεχνολογία των οργάνων σε "chip " ( organ on a chip). Στο τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την επιστήμονα και να της θέσουν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική της διαδρομή, τη δουλειά και την καθημερινότητά της στο εργαστήριο, τη διάδραση του ερευνητή με το πειραματόζωο.

STEM Joint Research Center 3

STEM Joint Research Center 1

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 3Rs in Animal testing

Το πρόγραμμα 3Rs αναπτύσει δραστηριότητες για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο να εισαγάγει  τους μαθητές τις αρχές των 3Rs  (Replace Reduce Refine) - την Αντικατάσταση, τη Μείωση και τη Βελτίωση των συνθηκών πειραμάτων σε ζώα. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές/τριες αναπτύσσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και επιστημονικής παιδείας διερευνώντας θέματα όπως η ηθική στην επιστήμη, ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει την ευημερία των πειραματόζωων και ποια εργαλεία υψηλής τεχνολογίας  είναι διαθέσιμα ως εναλλακτικές λύσεις της χρήσης πειραματόζωων όπως  για παράδειγμα τις κυτταρικές σειρές , τα όργανα σε "chip".  

Η Δρ. Ηρω Κολιάκου, συντονίστρια του Κεντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, είναι επικεφαλής καθηγήτρια ( Lead Teacher) του προγράμματος 3Rs in Animal testing.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead