Loading...
Menu
Πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας

Πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας

Την 1η θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας κατέκτησε το Anatolia High School το οποίο συμμετείχε με τις μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου Άννα Μαυρίδου, Αναστασία Ξεντέ, Ναταλία Παυλίδου, Βασιλική Τζιάκα και Θάλεια Χρηστίδου, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου Γιώργου Ρουβά.

Social Innovation British Counsil 1

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος Skills Clubs του Βρετανικού Συμβουλίου με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσίασε ένα STEM project που αφορούσε στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη ενός επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού με προβλήματα όρασης. Μετά από πολύμηνη έρευνα και συστηματική δουλειά, οι μαθήτριες ανέπτυξαν ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο, το οποίο καθοδηγεί παιδιά με προβλήματα όρασης με τη χρήση φωνητικών περιγραφών να εντοπίσουν μέσω της αφής τέσσερα βασικά γεωμετρικά σχήματα.  Social Innovation British Counsil 5Social Innovation British Counsil 3
Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 36 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στις 16 Μαΐου 2023 πήραν μέρος πέντε ομάδες. Η ομάδα μας κατέκτησε το πρώτο βραβείο, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την ιδέα τους, την ολοκληρωμένη δουλειά τους αλλά και την υποδειγματική και άρτια παρουσίασή της στον τελικό του Διαγωνισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για την εξαιρετική προετοιμασία, καθώς και στον υπεύθυνο καθηγητή τους για την υποστήριξή του. Η διάκριση ως επιστέγασμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος χαροποιεί όχι μόνο τις εμπλεκόμενες μαθήτριες αλλά και όλη τη σχολική μας κοινότητα.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead