Loading...
Menu
Social Hackathon: Το Junior Award στην ομάδα “Agora”

Social Hackathon: Το Junior Award στην ομάδα “Agora”

Ένα ξεχωριστό βραβείο, αυτό του Junior Award, απέσπασε η ομάδα “Agora” στον τρίτο Μαραθώνιο Ανοιχτής Καινοτομίας Social Hackathon. Ο μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε υβριδικά από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2023 με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη, την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο στόχος του είναι η ενεργοποίηση φορέων, επιχειρήσεων, και του συνόλου της κοινωνίας για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών για την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Εκτός από τους νικητές των βασικών κατηγοριών, η επιτροπή αξιολόγησης ανακοίνωσε το πρόσθετο Junior Award, για την Agora, η οποία παρουσίασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “The Society Project”, με στόχο την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινά και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Οι χρήστες της εφαρμογής έχουν τη δυνατότητα:

  • - Να αναφέρουν προβλήματα που παρατηρούν στην καθημερινότητά τους και που απασχολούν αρκετούς ανθρώπους   (Αναφορά)
  • - Να συζητήσουν σχετικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων (Συζήτηση)
  • - Να αποφασίσουν δημοκρατικά δράσεις οι οποίες, με την απαραίτητη συμμετοχικότητα, θα τους οδηγήσουν στην επίλυση του προβλήματος (Δράση)

Η ομάδα Agora αποτελείται δύο μαθητές και μια μαθήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια, δύο μαθητές του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και έναν μαθητή του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Από το Anatolia High School συμμετέχουν οι Ελένη Χεμάις (ΓΕΛ Ανατόλια), Χρήστος Τσαλκιτζής (IBDP) και Τριαντάφυλλος Κουνταρδάς (IBDP) δουλεύοντας και προεκτείνοντας μία ιδέα που αναπτύχθηκε στο κλαμπ του σχολείου The Society Project την ευθύνη του οποίου είχε ο Τριαντάφυλλος Κουνταρδάς. Από το 2ο Πρότυπο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετέχει ο Βασίλης Ζεϊμπέκης και ο Γιώργος Θεοδωρίδης, και από το 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ο Θανάσης Κλεισιάρης.

Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος περισσότεροι από 200 διαγωνιζόμενοι - startup εταιρείες, προγραμματιστές και προγραμματίστριες, ερευνητές και ερευνήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης-  21 ομάδες και 30 μέντορες.

Social Hackathon 2

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 με το Kick Off Meeting και χαιρετισμούς από την κα Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς και τη Δρα Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στις βασικές κατηγορίες είναι οι:

  • - Job Rider (πλατφόρμα για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης προς την εργασία)
  • - Life Pulse (ψηφιακή εφαρμογή για κινητά για τη διασύνδεση με το Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών)
  • - Aviato (προσωποποιημένη πληροφόρηση για υγεία, άθληση και διατροφή)
  • - Leap (διαδραστικό βιντεοπαιχνίδι με στόχο την εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και υγείας)
  • - Medical Hub (χρήση ανοιχτών δεδομένων και παροχή πληροφοριών σε ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης)

Το Junior Award έλαβε η ομάδα Agora.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead