Loading...
Menu
Η ομάδα AEOLOS ανέβασε στροφές στο Drive Park

Η ομάδα AEOLOS ανέβασε στροφές στο Drive Park

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023, στις 8:00 μ.μ. στο Drive Park στο Νέο Ρύσιο. Όσοι παραβρέθηκαν γνώρισαν την ομάδα AEOLOS που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools, καθώς και την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ART (Aristotle's Racing Team) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

AEOLOS Drive Park 3

Το event στο Drive Park ήταν μία διαδραστική εμπειρία, με παρουσιάσεις, διαγωνισμούς και αδρεναλίνη. Στην εκδήλωση δόθηκαν πληροφορίες για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τις δυνατότητες συμμετοχής σε αυτόν από μικρή ηλικία, το karting, και τους διαγωνισμούς F1 in Schools και Formula Student ως πρωτοβουλίες που εμπνέουν νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά (STEM) και την Επιχειρηματικότητα.

Η ομάδα AEOLOS είναι μια ομάδα μαθητών με μεγάλο πάθος για το STEM, την επιχειρηματικότητα και τη Formula 1. Είναι ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools στη Σιγκαπούρη (8-17/9/2023) όπου θα συγκεντρωθούν οι καλύτερες ομάδες από όλον τον κόσμο. Η ομάδα δημιουργήθηκε από τους Anatolian Racers του Κολλεγίου Ανατόλια, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools το 2022, καθώς και από την GForceXanthi του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, η οποία κατέκτησε την 4η θέση στον πανελλήνιο τελικό.

AEOLOS Team

Στην πίστα του Drive Park παρουσιάστηκε επίσης το αγωνιστικό karting, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να αισθανθούν την αδρεναλίνη της πίστας από πρώτο χέρι. Επιπλέον, η ομάδα Aristotle Racing Team παρουσίασε το μονοθέσιό της Formula Student ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία των φοιτητών μελών της.

Από τους ξεχωριστούς καλεσμένους ήταν και ο γνωστός TikToker και λάτρης της Formula 1, Μike Dokas.

AEOLOS Drive Park 2

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead