Loading...
Menu

Τελετή Αποφοίτησης Τάξης 2023: Συγκίνηση για τον αποχωρισμό και ελπίδα για το νέο ξεκίνημα

Η Τελετή Αποφοίτησης του Anatolia High School πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023  μπροστά στο εμβληματικό Macedonia Hall σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κύκλου για τους τελειόφοιτους και τις τελειόφοιτες του Anatolia High School.

Commencement 2023 23

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια Δρα Πάνο Βλάχο ο οποίος συνεχάρη τους τελειόφοιτους για την επίμονη προσπάθεια και τις επιτυχίες τους, απευθύνοντας παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς των παιδιών. Ο κ. Βλάχος έκανε μια συνοπτική επισκόπηση των επιτευγμάτων των μαθητών και μαθητριών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, και ενθάρρυνε την τάξη του 2023 να χαράξει το δικό της διακριτό δρόμο.

Commencement 2023 4

Ομιλητής της φετινής εκδήλωσης ήταν ο απόφοιτος της τάξης του 1989 Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Netcompany Intrasoft, ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς Ομίλους Λύσεων και Υπηρεσιών Πληροφορικής με ισχυρή διεθνή παρουσία. Ο Αλέξανδρος Μάνος έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Business Economics στο Brown University, και έχει λάβει Master’s of Science από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών του MIT. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαίες εταιρείες στους τομείς της ανάπτυξης, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων τεχνολογιών αιχμής σε διεθνές επίπεδο.

Commencement 2023 5

Στον παραινετικό του λόγο, ο ομιλητής εξιστόρησε με συγκίνηση την «απολαυστική διεργασία», όπως ο ίδιος περιέγραψε τα σχολικά του χρόνια στο Κολλέγιο Ανατόλια, καθώς και την ιδιαίτερη σημασία των εμπειριών και γνώσεων που απέκτησε στα σχολικά του χρόνια και πώς διαμόρφωσαν την μετέπειτα πορεία του. Μοιράστηκε με τους τελειόφοιτους ιστορίες από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του ζωή, παροτρύνοντας τους τελειόφοιτους «να μην φοβούνται το άγνωστο, να τολμούν, να δοκιμάζουν, να αγαπούν αυτό που κάνουν και να βρίσκουν χαρά στην δημιουργικότητα». Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια που κατέκτησαν στα χρόνια φοίτησης τους στο Κολλέγιο θα τους ακολουθούν για όλη την πορεία τους και θα “ενεργοποιούνται” στις στιγμές που τα χρειάζονται.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους τελειόφοιτους και τελειόφοιτες που διακρίθηκαν για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Μία ιδιαίτερα ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή στη βραδιά ήταν και ο αποχαιρετιστήριος σύντομος λόγος του Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ του Anatolia High School Κυριάκου Αρβανίτη ο οποίος συνταξιοδοτείται φέτος. 

Commencement 2023 26

Οι βραβεύσεις

Commencement 2023 13

Βραβείο επιδόσεων 1ου ΓΕΛ. Από αριστερά: Γιώργος Χατζηβαλάσης (Βραβείο Μαθητικού Προφίλ), Μαρία Ζαχαροπούλου (2ο Βραβείο), Τζέκη Φλωρεντίν, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια, Νικόλαος Παπαγεωργίου (1ο Βραβείο), Γεώργιος Μπάμπας (3ο Βραβείο), Κυριάκος Αρβανίτης, Διευθυντής 1 ου ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2023 14

Βραβείο επιδόσεων 2ου ΓΕΛ. Από αριστερά:Στάθης Γεωργιάδης, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια, Σταυρούλα Χατζηκωνσταντίνου (Βραβείο Μαθητικού Προφίλ), Δάφνη Μαλάνου (3ο Βραβείο), Δημήτρης Κατσάνος (2ο Βραβείο), Θεοδώρα Μιχαηλίδου (1ο Βραβείο και Βραβείο Μαθητικού Προφίλ), Ιωάννα Τσιτσικλή, Διευθύντρια 2 ου ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2023 15

Βραβείο επιδόσεων IBDP. Από αριστερά: Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Netcompany Intrasoft, Άννα Αλεξιάδου (I.Β.D.P. Learner Award), Δανάη Σκενδέρη (3ο Βραβείο), Καλυψώ Τζιμούρτου (2ο Βραβείο), Ραφαήλ-Γαλανός Μοσχόπουλος (1ο Βραβείο), Άννα Μπίλλη-Πετμεζά, Διευθύντρια του I.B.D.P. του Κολλεγίου Ανατόλια

Commencement 2023 16

O Σπύρος Χιωτέρης ’88, Ταμίας του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, και οι βραβευθέντες για την επίδοσή τους στην αγγλική γλώσσα Μαρίλια Μπούτση, Γεώργιος Μπάμπας, Ειρήνη Θεοδοσιάδη, Ευδοξία Αναστασιάδου, Ραφαήλ-Γαλανός Μοσχόπουλος, και Έλεν Χονδρόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικών.

Commencement 2023 17

Η Εύη Μενεξέ, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου και IBDP, και ο Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου, επέδωσαν τα βραβεία εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων στις τελειόφοιτες: Άννα Αλεξιάδου, Εριφύλλη Βακάλη, Άννα Ζαχαριάδου, Μαρία Ζαχαροπούλου, Ελισσάβετ Λαζαρίδου, Μαρία Ματσούκα, Μαρίλια Μπούτση, Σοφία Μποζάνη Αγνή Πυροβέτση και Καλυψώ Τζιμούρτου. Στο κέντρο της φωτογραφίας η Λήδα Αντωνίου Διευθύντρια Εξωδιδακτικών  Δραστηριοτήτων.

Commencement 2023 18

Η Πετιούλα Κατσάρκα, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κολλεγίου Ανατόλια, απένειμε το βραβείο STEM, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά, στον Παναγιώτη Παπαναστασίου. Δεξιά η Δρ Ηρώ Κολιάκου, Συντονίστρια Προγραμμάτων STEM Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2023 19

Η Γεωργία Αντωνιάδου, Επικεφαλής Τμήματος Φυσικής Αγωγής, με τη Θεοδώρα Κεσσαπίδου, την Άννα Εμμανουηλίδου και τον Ισαάκ Βενουζίου που τιμήθηκαν με το Athletic Achievement Award. Την απονομή έκανε η Roxanne Giampapa, Διευθύντρια του Pinewood- the American International School.

Commencement 2023 20

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια με τη Μαρίλια Μπούτση και τη Μαρία Ζαχαροπούλου που έλαβαν το βραβείο Best Athlete.

Commencement 2023 21

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση των τελειοφοίτων που διάβασαν η Ελισάβετ Μάρκου (1ο Λύκειο), η Άννα Ζαχαριάδου (2ο Λύκειο) και η Άννα Αλεξιάδου (I.B.D.P.).

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead