Loading...
Menu
Χάλκινο μετάλλιο για την Hellas Casper στον 11ο διεθνή διαγωνισμό IYNT

Χάλκινο μετάλλιο για την Hellas Casper στον 11ο διεθνή διαγωνισμό IYNT

Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια, Hellas Casper, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό IYNT (International Young Naturalists' Tournament) που έλαβε χώρα στο Αλμάτι του Καζακστάν, από τις 21 έως 27 Αυγούστου 2023. Πρόκειται για έναν ομαδοσυνεργατικό  μαθητικό διαγωνισμό θετικών επιστημών, που συνδυάζει τις επιστήμες με τη ρητορική, το debate και την επιχειρηματολογία, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μαθητών και μαθητριών ηλικίας από 12 έως 16 ετών από όλον τον κόσμο.

Η χώρα μας, με εκπρόσωπο την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), έστειλε τρεις ομάδες να διαγωνισθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο καθηγητής του Anatolia High School και μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΦ, Απόστολος Μιχαλούδης, ενώ την αποστολή συνόδευσαν επίσης οι Ζαραφέτα Ιωάννα, Καπρούλιας Σωτήρης, Καλαντζής Ιωάννης, Τουλάκης Χρήστος και Δαλακούρα Αθανασία, ως team leaders των ομάδων μας. Στην αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ανακοινώθηκαν 17 ρεαλιστικά προβλήματα από τον χώρο της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας, τα οποία οι ομάδες κλήθηκαν να μελετήσουν και να επιλύσουν με όποιον τρόπο επιθυμούσαν, στο πλαίσιο που ορίζει η διερευνητική μάθηση.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School που συμμετείχαν στην Hellas Casper ήταν η Ελένη Τσαβδάρογλου (captain), Λήδα Αικατερινάρη, Άννα Ζούντσα, Ευάγγελος Κακοσίμος, Θεοδώρα Καλαϊτζή και Αθανάσιος Κυριαζάκος.

Επίσης, η μικτή ομάδα Hellas Alliance, αποτελούμενη και από τους μαθητές του Anatolia High School, Έλενα Πενλίδη και Ιωάννη Ανδρεαδάκη, βρέθηκε στο Αλμάτι, πετυχαίνοντας αξιοσημείωτη επίδοση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία και τη συνολική προσπάθειά τους, καθώς και στους team leaders των ομάδων.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead