Loading...
Menu
Το Κολλέγιο Ανατόλια στο STEAMLAND23 και στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Το Κολλέγιο Ανατόλια στο STEAMLAND23 και στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Το μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων και των πρωτότυπων προγραμμάτων STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) που έχει αναπτύξει το Κολλέγιο Ανατόλια με το Κέντρο Εκπαίδευσης STEAM, καθώς και το πρόγραμμα του CTY Greece, πρόκειται να παρουσιαστούν σε δύο μεγάλες ανοιχτές διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη. 

To Κολλέγιο Ανατόλια θα συμμετάσχει στην έκθεση STEAMLAND23, το φεστιβάλ εξωσχολικών STEAM δραστηριοτήτων που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ στις εγκαταστάσεις του, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, 11:00-17:00. Ακολουθεί η Βραδιά του Ερευνητή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, 17.00 – 22.00.

Το Κολλέγιο Ανατόλια θα παρουσιάσει τις παρακάτω δράσεις και στα δύο φεστιβάλ:

 • Το πρόγραμμα STEAMing the Future, ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που  προσφέρει δωρεάν εργαστήρια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρυσι διά ζώσης στην Ξάνθη και online για όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη και θα συνεχίσει φέτος με online μαθήματα και μαθήματα στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη. Φέτος επεκτείνεται με διά ζώσης προγράμματα στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση.
 • Διαδραστικές δραστηριότητες του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece ειδικά διαμορφωμένες για τις δύο εκδηλώσεις και  βασισμένες στα μαθήματα CSI@CTY, Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Κρυπτολογία, Engineering, και Θεωρία Παιγνίων.  
 • Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα We Are Europe, Blooming the Future, SEGA και CThink που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και στα οποία συμμετέχει το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια
 • Την ομάδα Wings of Victory του Γυμνασίου η οποία θα αγωνιστεί στους Πανελλήνιους Τελικούς της F1 in Schools τον Οκτώβριο του 2023. Παρόντα θα είναι και μέλη της ομάδας Aeolos Racing Team η οποία κατέλαβε την 12η θέση στους πρόσφατους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools στη Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο του 2023.
 • Η PETabytes, η ομάδα του IBDP που θα συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGem 2024, με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο project που αφορά στην παραγωγή βακτηρίου που διαλύει το πλαστικό.

Στη Βραδιά του Ερευνητή θα παρουσιαστεί επιπλέον  

 • Το project Students (πρώην Agora που κέρδισε το Junior Award στον 3ο Μαραθώνιο Ανοιχτής Καινοτομίας Social Hackathon τον Μάιο 2023). Το Students δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τους μαθητές και μαθήτριες που αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν ακούγεται σε σχέση με των δημοφιλών συμμαθητών τους. Η ομάδα δίνει τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής σε όλα τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας μέσω άμεσα δημοκρατικών διαδικασιών. Μέλη της ομάδας, μεταξύ αυτών και ο μαθητής του IBDP Άκης (Τριαντάφυλλος) Κουνταρντάς  σας περιμένουν στο stand τους για να συζητήσετε. 

Πληροφορίες για τις διοργανώσεις

Το STEAMLAND23 είναι το πρώτο φεστιβάλ εξωσχολικών STEAM* δραστηριοτήτων που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.  Σκοπός του φεστιβάλ  είναι να συστήσει σε παιδιά 4-12 ετών και τους γονείς τους ομάδες και φορείς της πόλης μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο ευρύ πεδίο STEAM στη Θεσσαλονίκη, ώστε να επιλέξουν την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητα των παιδιών.

 • Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, 11:00-17:00. 
 • Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – Νόησις 
 • Πληροφορίες https://steamland.gr/

Η Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε επτά πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Πάτρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λάρισα, Μυτιλήνη). Δεκάδες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις συστήνοντας μας την έρευνα και την επιστήμη. Οι δράσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 με εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

 • Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, 17.00 – 22.00.
 • Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 
 • Πληροφορίες: https://researchersnight.gr/

 

*STEAM: Science (Επιστήμη), Technology (Τεχνολογία), Engineering (Μηχανική), Art (Τέχνη), Mathematics (Μαθηματικά)

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead