Loading...
Menu
Η Βενετία Βουλγαράκη στη Βουλή των Εφήβων

Η Βενετία Βουλγαράκη στη Βουλή των Εφήβων

Η μαθήτρια του Anatolia High School Βενετία Βουλγαράκη συμμετείχε στη Βουλή των Εφήβων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας. Το πρόγραμμα φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023. Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, καθώς και η άσκησή τους σε δημοκρατικές πρακτικές και η ενεργοποίησή τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία.

Vouli Efivon Voulgaraki 1

Η Βενετία ανέλαβε την επιμέλεια των πρακτικών, καταγράφοντας τις θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, καθώς και τη διαμόρφωση των τελικών κειμένων, αποτελούμενων από τις διαπιστώσεις και προτάσεις των μαθητών και μαθητριών. Βασικός άξονας των συζητήσεων αποτέλεσε το ζήτημα του εκφοβισμού και τρόποι αντιμετώπισης του, καθώς προτάθηκαν μέθοδοι και στρατηγικές για τη μεθοδική πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας.

Vouli Efivon Voulgaraki 4

Στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας παρευρισκόταν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, βουλευτές από σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα, επίτιμοι καλεσμένοι καθώς και όλα τα μέλη της Βουλής των Εφήβων.

«Το πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων” είναι αναμφισβήτητα ένα μέσο που η νεότερη γενιά οφείλει να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί με απώτερο σκοπό να εκφράσει τόσο τους προβληματισμούς της ευρύτερης κοινότητας όσο και να προσφέρει δημιουργικές, εφικτές, πραγματοποιήσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων που τους απασχολούν», αναφέρει η Βενετία Βουλγαράκη. Όπως η ίδια τονίζει, «οι έφηβοι βουλευτές αντιπροσωπεύουν με μια φωνή το σύνολο των εφήβων της Ελλάδας, αποτελώντας έτσι το παράδειγμα και στους υποψήφιους έφηβους βουλευτές της επόμενης χρονιάς».

 Vouli Efivon Voulgaraki 2

Η Βενετία έγραψε ένα κείμενο για το σύνολο των δραστηριοτήτων και της εμπειρίας της στη φετινή Βουλή των Εφήβων. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead