Loading...
Menu
F1 in Schools: Οι Anatolian Racers 2οι στην Ελλάδα και με «εισιτήριο» για τους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς

F1 in Schools: Οι Anatolian Racers 2οι στην Ελλάδα και με «εισιτήριο» για τους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς

Για ακόμη μία χρονιά, το Κολλέγιο Ανατόλια βρέθηκε στην κορυφή της πανελλήνιας κατάταξης του Διαγωνισμού F1 in Schools. Η ομάδα Anatolian Racers του Anatolia High School κατέκτησε τη 2η θέση στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης του 12ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools, το βραβείο για το ταχύτερο αυτοκίνητο στους Τελικούς της Βόρειας Ελλάδας και το βραβείο καλύτερης χρήσης social media.

F1 in Schools October 2023 1JPG

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα του σχολείου μας Wings of Victory κέρδισε το βραβείο Εμμονής Αντιμετώπισης Αντιξοοτήτων αποδεικνύοντας την αφοσίωση των μαθητών στον τελικό στόχο του διαγωνισμού.

F1 in Schools October 2023 3JPG

Η ομάδα Anatolian Racers προκρίνεται στους Παγκόσμιους τελικούς 2024 ως ομάδα συνεργασίας με την ομάδα PiForce του 1ου Πειραματικού Σάμου.
Η ομάδα Wings of Victory συνεχίζει την προσπάθεια της εστιάζοντας σε δράσεις που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, για μια καλύτερη θέση στον επόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

F1 in Schools October 2023 2JPG

To Κολλέγιο Ανατόλια με αφορμή τις επιτυχίες που έχει στον F1 in Schools και αφουγκραζόμενο την αγάπη των μαθητών για τον διαγωνισμό αυτό, δημιούργησε την ανοιχτή ακαδημία, την Anatolia College F1 in Schools STEM Academy στο Anna Papageorgiou STEM Center.

Η Anatolia College F1 in Schools STEM Academy είναι ένας χώρος όπου μαθητές και μαθήτριες από κάθε σχολείο μπορούν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους με τη χρήση CNC και 3D printers, να τις δοκιμάσουν χρησιμοποιώντας μια πρότυπη πίστα F1 in Schools Race Track και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις πτυχές του διαγωνισμού. Η Ακαδημία καθοδηγεί τις τοπικές ομάδες διοργανώνοντας εργαστήρια για μαθητές και μαθήτριες, καθώς και επισκέψεις σχολείων. H αίθουσα της Anatolia College F1 in School Academy κατασκευάστηκε χάρη στη δωρεά της αποφοίτου και Εφόρου του Κολλεγίου Ανατόλια Χάρις Πλακαντωνάκη. Η πίστα ήταν δωρεά του αποφοίτου του Κολλεγίου Ανατόλια Νίκου Σαμαρά, αρχηγού της ομάδας Reset που κατατάχθηκε στην 10 η θέση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού F1 in Schools το 2015.

Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων για επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με το STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), ακόμη και στην Formula 1.
Οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το F1 in Schools είναι από τα ελάχιστα προγράμματα στον κόσμο που συνδυάζει την προαγωγή μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας στους νέους και την εκπαίδευσή τους πάνω σε τομείς STEM και ψηφιακές τεχνολογίες. Επίσης, βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως της κριτικής και καινοτόμου σκέψης, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας.

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead