Loading...
Menu
Ο 14χρονος Οδυσσέας Τσακαλίδης σολίστ στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΚΟΘ

Ο 14χρονος Οδυσσέας Τσακαλίδης σολίστ στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΚΟΘ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, ο  Οδυσσέας Τσακαλίδης θα κάνει το ντεμπούτο του ως σολίστας με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΚΟΘ για τη ΧΑΝΘ. Η συναυλία θα δοθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας», στις 9 μ.μ..

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 14χρονος μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου του Anatolia High School έχει εξελιχθεί σε βιρτουόζο του βιολιού με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση και πολλές διακρίσεις.

Τον Απρίλιο 2022 απέσπασε το Α' Βραβείο και Ειδική Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Τον Ιούνιο 2022 συνέπραξε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Δημοσθένη Φωτιάδη.

Τον Αύγουστο 2022 συμμετείχε σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στη Λέσβο.

Στα έτη 2022-2023 πραγματοποίησε εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, στην Κύπρο και στην Ιταλία. Τον Ιούνιο 2023 συνέπραξε με τον πιανίστα Νίκο Ζαφρανά σε συναυλία μουσικής δωματίου στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Ο Οδυσσέας σημείωσε μεγάλη επιτυχία τον Σεπτέμβριο 2023, όπου απέσπασε το Α' Βραβείο, καθώς και το Grand Prix Cash Prize, τη μέγιστη διάκριση μεταξύ όλων των ηλικιακών κατηγοριών και οργάνων, στον διεθνή διαγωνισμό 8th Rising Stars Grand Prix 2023 International Music Competition Berlin.

Για την επιτυχία του αυτή έχει κληθεί να εμφανιστεί σε συναυλία στο Βερολίνο, στην Αίθουσα Μουσικής Δωματίου της Φιλαρμονικής του Βερολίνου μέσα στο έτος 2024.

Μπορείτε να δείτε συναυλίες του Οδυσσέα Τσακαλίδη στο YouTube channel: Stelios Tsakalidis

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead