Loading...
Menu
Γ' Βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Χ.Α.Ν.Θ. "Τάσος Παππάς" για τον Κωνσταντίνο Γεωργουλίδη

Γ' Βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Χ.Α.Ν.Θ. "Τάσος Παππάς" για τον Κωνσταντίνο Γεωργουλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γεωργουλίδης, μαθητής της Β’ Γυμνασίου του Anatolia High School, συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Χ.Α.Ν.Θ. "Τάσος Παππάς" που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023 και διακρίθηκε κατακτώντας το Γ΄ βραβείο στο πιάνο. Ο ταλαντούχος μαθητής διαγωνίστηκε στον προκριματικό κύκλο με έργα Bach, Cerny και Grieg, και προκρίθηκε στον τελικό όπου ερμήνευσε δύο έργα του Χατζιδάκι και του Mozart.

Georgoulidis 3

Ο Κωνσταντίνος Γεωργουλίδης με τον αδερφό του Βασίλη ο οποίος επίσης διακρίθηκε στον διαγωνισμό με Γ' Βραβείο στο πιάνο.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Χ.Α.Ν.Θ. “Τάσος Παππάς” για Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά – Νυκτά πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια προς τιμήν του Τάσου Παππά από την κόρη του Λέττη Παππά.

Georgoulidis 1
Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926 και υπήρξε µία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας, και ένας από τους πιο σημαντικούς καθηγητές του Κολλεγίου Ανατόλια ο οποίος άφησε σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη. Υπήρξε καθηγητής μουσικής στο Κολλέγιο Ανατόλια και διευθυντής της μικτής μαθητικής χορωδίας του σχολείου. Χάρη στην εμπνευσμένη καθοδήγησή του η χορωδία του Κολλεγίου Ανατόλια έγινε ευρέως γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ο αιφνίδιος θάνατός του σε ηλικία 44 ετών (το 1970) επέφερε μεγάλο πλήγμα στην κοινότητα του Κολλεγίου αλλά και στον μουσικό κόσμο. Κατ’ αίτημα των μαθητών του, το σχολικό αμφιθέατρο όπου έδινε τις συναυλίες της η χορωδία, μετονομάστηκε σε Pappas Hall το οποίο διατηρείται και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead