Loading...
Menu
Χριστουγεννιάτικο Bazaar: Ένας εντυπωσιακός απολογισμός προσφοράς για το 2022 και 2023

Χριστουγεννιάτικο Bazaar: Ένας εντυπωσιακός απολογισμός προσφοράς για το 2022 και 2023

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια, είναι μια ευκαιρία για αποφοίτους και γονείς μαθητών να βρεθούν στο campus και να συναντηθούν ξανά με γνωστούς τους σε μια χαρούμενη, γιορτινή ατμόσφαιρα συμβάλλοντας ταυτόχρονα στο φιλανθρωπικό έργο του σχολείου.

 Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, με δωρεάν είσοδο και με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών του Anatolia High School, φοιτητών του ACT- The American College of Thessaloniki και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Κολλεγίου Ανατόλια, των Συλλόγων Γονέων, Αποφοίτων και Φίλων.

Bazaar 2023 13

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 21 σωματεία, ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Bazaar 2023 3

Bazaar 2023 4

Bazaar 2023 6

Οι μαθητές/τριες κατασκεύασαν και παρασκεύασαν δικά τους προϊόντα και παρουσίασαν δράσεις που προετοιμάστηκαν σε clubs του σχολείου συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ενδεικτικά διατέθηκαν:

  • Xρηστικά και διακοσμητικά είδη, πολλά κατασκευασμένα σε 3D Printer
  • Γλυκά και φαγητά στο πλαίσιο του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας
  • Κοσμήματα από το Jewrelry Club
  • Wire sculptures από τοWire Sculpting Club
  • Αυτοκινητάκια F1 σχεδιασμένα και κατασκευασμένα σε 3D Printer από την ομάδα “Anatolian Racers” που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools.  

Bazaar 2023 12

Bazaar 2023 8

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε και συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα μαθητών και μουσική από το Orchestra Club.

Bazaar 2023 9

Bazaar 2023 2

Bazaar 2023 1

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε από τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια Δρα Πάνο Βλάχο, ενώ ακολούθησε η κλήρωση των μεγάλων δώρων από τη λοταρία με περισσότερα από 200 δώρα. 

Bazaar donors resized

Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση της κοινότητάς μας, στο Bazaar δεν διατέθηκαν προς πώληση πλαστικά μπουκάλια νερού, αλλά νερό σε χάρτινες συσκευασίες που ήταν μία προσφορά του «Έργον».

Διάθεση εσόδων

Φέτος συγκεντρώθηκαν 12.000 ευρώ τα οποία διατέθηκαν για τη στήριξη του Γενικού Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια, στην Ίριδα Κέντρο Γυναικών, στον Pleteno – Συνεταιρισμό Γυναικών Πομακικής Καταγωγής στον Κένταυρο Ξάνθης, στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, στην οργάνωση Solidarity Now, και στον Φάρο του Κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, συγκεντρώθηκαν 15.000€ τα οποία διατέθηκαν για τη στήριξη του Γενικού Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. «ΑΧΤΙΔΑ», καθώς και για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Δέλτα και του Δήμου Θερμαϊκού, προσφέροντας βοήθεια σε συνολικά 289 συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις οργανώσεις και τους φορείς που ενισχύθηκαν οικονομικά με ποσά από 1.000 έως 4.000 Ευρώ από τα έσοδα του Bazaar τα δύο τελευταία χρόνια (2022 και 2023)

  • Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε. «ΑΧΤΙΔΑ», για την αγορά ενός επαγγελματικού πλυντηρίου ρούχων, ενός στεγνωτηρίου, ενός laptop και ενός tablet. Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση υποστηρίζει παιδιά με αυτισμό και η δωρεά μας θα συμβάλει στη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου.
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δέλτα / Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θερμαϊκού, μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός». Τα δύο κοινωνικά παντοπωλεία υποστηρίζουν συνολικά 289 συνανθρώπους μας. Ο «Δεσμός» συνεργάζεται με ιδιώτες, εταιρείες και ιδρύματα, προκειμένου να υποστηρίξει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ταιριάζοντας διαθέσιμους πόρους με διαπιστωμένες ανάγκες.
  • Ίριδα - Κέντρο Γυναικών, για την αγορά φαρμάκων, βρεφικών ειδών και παιδικών τροφών που θα καλύψουν τις ανάγκες της οργάνωσης για έξι μήνες. Η Ίριδα ιδρύθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ενδυναμώνει τις οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτες γυναίκες διασφαλίζοντας μια αξιοπρεπή διαβίωση για τις ίδιες και τα παιδιά τους.
  • Pleteno, συνεταιρισμός γυναικών πομακικής καταγωγής στον Κένταυρο Ξάνθηςγια την κατασκευή ενός e-shop, την οργάνωση προωθητικών ενεργειών και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε από μια ομάδα γυναικών της ορεινής Θράκης το 2019 και κατασκευάζει κομψοτεχνήματα από ανακυκλώσιμα υλικά -και όχι μόνο- προκειμένου να αναδείξει την ντόπια παράδοση και να καλύψει την ανάγκη των γυναικών της περιοχής για εργασία και δημιουργία.
  • Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για να καλύψει τις ανάγκες επτά σπιτιών του σε ηλεκτρικές συσκευές αγοράζοντας δυο καταψύκτες,  δυο ντουλάπες, ένα πλυντήριο πιάτων και ένα στεγνωτήριο. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» λειτουργεί από το 1996 προσφέροντας φροντίδα και ασφάλεια σε παιδιά που του εμπιστεύεται η Πολιτεία και του αναθέτει την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνά τους με δικαστικές αποφάσεις παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες και υπηρεσίες, ώστε το κάθε παιδί με εξειδικευμένες παρεμβάσεις στο μαθησιακό, ψυχολογικό και κοινωνικό πεδίο να αναπτύξει την προσωπικότητα και τις δεξιότητες του.
  • Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης του Solidarity Now για την κάλυψη των εξόδων της συμμετοχής είκοσι περίπου παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια σειρά επισκέψεων σε μουσεία, δραστηριότητες STEM, εκπαιδευτικά προγράμματα και αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί από το 2013 με σκοπό την πολύπλευρη παροχή υποστήριξης ευάλωτων συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη μέσα από μια σειρά υπηρεσιών και δράσεων.
  • Φάρος του Κόσμου για αγορά ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για το νέο Σπίτι του Φάρου. Το Κέντρο Νεότητας «Φάρος του Κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των νέων του Δενδροποτάμου. Τέλος, κάθε χρόνο ένα μέρος των εσόδων προσφέρεται στο Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια.

 

  •  Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές/τριες, εργαζόμενους, γονείς, φίλους, αποφοίτους και δωρητές που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και στην ενίσχυση φορέων που με τις δυνάμεις τους καλύπτουν ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Ευχαριστούμε επίσης τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο που ανέλαβε για ακόμη μια χρονιά την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

 

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead