Loading...
Menu
Άλλη μια χρονιά επιτυχιών για το Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IBDP) του Κολλεγίου Ανατόλια

Άλλη μια χρονιά επιτυχιών για το Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IBDP) του Κολλεγίου Ανατόλια

Εβδομήντα δύο (72) τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Προγράμματος του Διεθνούς Απολυτηρίου του Anatolia High School έγιναν δεκτοί από 66 πανεπιστήμια και κολέγια των ΗΠΑ και έλαβαν προσφορές υπό προϋποθέσεις από 101 πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας και 44 της Ευρώπης - σύνολο 211 αποδοχές/προσφορές - σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Γραφείο Συμβουλευτικής για Σπουδές στο Εξωτερικό του Κολλεγίου Ανατόλια. 

Στην πλειονότητά τους οι υποψήφιοι έγιναν δεκτοί σε περισσότερα από ένα ακαδημαϊκά ιδρύματα πρώτης γραμμής. Πολλοί τελειόφοιτοι υπέβαλαν αιτήσεις σε δύο ή περισσότερες χώρες και σε περισσότερα του ενός πανεπιστημίου στην κάθε χώρα ενώ συνολικά ολοκληρώθηκαν 35 αιτήσεις μαθητών/μαθητριών σε πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, 25 στη Μ. Βρετανία, και 40 στην Ευρώπη.  

Συγκεκριμένα οι 31 μαθητές και μαθήτριες που επέλεξαν τις ΗΠΑ για σπουδές εξασφάλισαν από τα υψηλότερα ποσά υποτροφιών των τελευταίων ετών, συνολικά οκτώμισι εκατομμύρια δολάρια (8.579.112 USD) για τέσσερα χρόνια σπουδών, που αντιστοιχεί σε 2.144.778 ανά έτος σπουδών.  Ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει ότι όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, μπορούν να διερευνήσουν την προοπτική σπουδών στο εξωτερικό λαμβάνοντας οικονομική βοήθεια που χορηγείται με ακαδημαϊκά κριτήρια και με βάση τη διαπιστωμένη οικονομική τους ανάγκη.

Επιπλέον, τα ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας προσφέρουν στοχευμένες υποτροφίες  αποκλειστικά για αποφοίτους του IBDP, εκτιμώντας την ολιστική εκπαίδευση που παρέχει το πρόγραμμα, την πολύπλευρη καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, την ανάπτυξη του ερευνητικού πνεύματος  και της κριτικής σκέψης. Κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησης στο Πρόγραμμα IBDP, που αντιστοιχεί στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, οι μαθητές/τριες μπορούν να συνδυάσουν γνωστικά αντικείμενα από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων και έτσι να εξοικειωθούν με πολύ διαφορετικές κατευθύνσεις σπουδών μέχρι να αποφασίσουν το μονοπάτι που ευθυγραμμίζεται καλύτερα με τα όνειρα και τους στόχους τους. 

Ορισμένα από τα πανεπιστήμια στα οποία έγιναν δεκτοί οι τελειόφοιτοι του IBDP του Anatolia High School είναι: 

  • ΗΠΑ: American University, Amherst College, Boston University, Dartmouth College, Davidson College, Harvey Mudd College, New York University Abu Dhabi, Northwestern University, Oberlin College, Pomona College, Princeton University, Rochester Institute of Technology, Syracuse University, Williams College.
  • Μ. Βρετανία: Imperial College London, King’s College London, University of London, London School of Economics, Queen Mary University of London, University College London, University of Bath, University of Essex, University of Leeds, University of Manchester, University of Reading, University of Sheffield, University of Surrey, University of Sussex, University of Warwick.
  • Ευρώπη: Bocconi University, EHL, Eindhoven University, Groningen University,  IE University, Les Roches International School, Maastricht University, Rotterdam University, Tilburg University, TU Eindhoven, University of Twente.

Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά και με αλφαβητική σειρά ορισμένοι από τους επιτυχόντες, το αντικείμενο των σπουδών τους και ένα από πολλά πανεπιστήμια στα οποία έγιναν δεκτοί (στην Αγγλία υπό όρους/”conditional offer”) 

ΗΠΑ

Αναστάσης Βασιλειάδης
Williams College
Τομέας Σπουδών: Economics, Finance, European Law

Εύα Κωνσταντινίδου
Kenyon College
Τομέας Σπουδών: Psychology, English

Ιωάννης Πολυλογίδης
Oberlin College
Τομέας Σπουδών: Chemistry

Θεοφάνης Σαλβερίδης
Berklee College of Music
Τομέας Σπουδών: Music Composition

Αλεξία Σέξτου
Northwestern University
Τομέας Σπουδών: Journalism

Πέτρος Ταξιάρχης
Dartmouth College
Τομέας Σπουδών: Computer Science

Κωνσταντίνος Τσορμπατζόγλου
Davidson College
Τομέας Σπουδών: Humanities and Data Science

Αλέξανδρος Χαλβατζάκης
Princeton University
Τομέας Σπουδών: Robotics & Electrical Engineering

Όλοι οι παραπάνω υποψήφιοι έλαβαν υποτροφία που καλύπτει το 100% της αιτούμενης οικονομικής βοήθειας. 

Μεγάλη Βρετανία

Ελένη Αδάμου
Imperial College London
Τομέας Σπουδών: Electronic and Information Engineering

Μάριος Ζαρογουλίδης  
University College London
Τομέας Σπουδών: Mathematics & Discrete Mathematics

Ανθή Κιούκα
King's College London
Τομέας Σπουδών: Business Management

Γεώργιος Χρυσάφης
University of Manchester
Τομέας Σπουδών: Chemical Engineering

Σοφία Χριστοδούλου 
University of Warwick 
Τομέας Σπουδών: Law

Sofya Putilova
University of Bristol
Τομέας Σπουδών: Psychology

Ευρώπη

Εμμανουήλ Ζαρμπάνης
EHL Hospitality Business School
Τομέας Σπουδών: Hospitality 

Αναστασία Κεχαγιά 
IED Istituto Europeo di Design
Τομέας: Interior & Furniture Design

Ισμήνη Μουσούρη
Twente University 
Τομέας Σπουδών: Mechanical Engineering

Δημήτριος Οικονομίδης
TU Eindhoven
Τομέας Σπουδών: Electrical Engineering

Χρήστος Τσαλκιτζής 
Maastricht University 
Τομέας Σπουδών: European Law

Σταύρος Ψιακής
Bocconi University 
Τομέας Σπουδών: International Economics & Finance

-

Αιτήσεις για εγγραφή στο πρόγραμμα IBDP του Κολλεγίου Ανατόλια για το σχολικό έτος 2024-25 θα γίνονται δεκτές έως και 19 Απριλίου 2024.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead