Loading...
Menu
Η εργασία από κοντά

Η εργασία από κοντά

Οι δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Anatolia High School πραγματοποιούνται και εκτός σχολικού χώρου ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να αποκτούν εικόνα από την πρακτική των επαγγελμάτων σε σχέση με τις μελλοντικές τους επιλογές καριέρας.

Με αυτόν τον σκοπό, το Τμήμα Συμβουλευτικής, Ψυχολογικών Υπηρεσιών και Σχολικού Προσανατολισμού του Anatolia High School διοργάνωσε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, επίσκεψη μαθητών/τριών της Β’ Λυκείου και των δύο Λυκείων σε επαγγελματικούς χώρους. Περισσότερα από 150 παιδιά επισκέφθηκαν επτά επαγγελματικούς χώρους, ανά ομάδες και σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους, και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τους επαγγελματίες στο περιβάλλον εργασίας τους, να ενημερωθούν για τις ειδικότητες άλλων κλάδων με τους οποίους συνεργάζονται, και να πληροφορηθούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στην επίσκεψής του σε δικηγορικό γραφείο, τα παιδιά συνομίλησαν με τον δικηγόρο αλλά και αποφοίτους της Νομικής Σχολής, οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση και οι οποίοι τους μετέφεραν τη δική τους εμπειρία τόσο από τις σπουδές τους όσο και από την πρώτη τους εμπειρία με την πρακτική της δικηγορίας.

Psy Lawyer ΙΙ

Μία άλλη ομάδα επισκέφθηκε Εργαστήριο Ψυχολογίας "Νους Therapy"  όπου εκτός ψυχολόγους εργάζονται ψυχίατροι και ειδικοί παιδαγωγοί.

Psy School visit Psychologist

Στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου μαθητές συνομίλησαν με δύο γιατρούς, έναν νοσηλευτή και μία επόπτρια υγείας (υγειονολόγο), παρακολούθησαν διάλεξη για ένα μεγάλο φάσμα παραϊατρικών επαγγελμάτων, ενώ ξεναγήθηκαν τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

Psy Doctor ΙΙ

Μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν επίσης: το ΕΚΕΤΑ για τα επαγγέλματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας, το ΑΠΘ για το επάγγελμα του Χημικού Μηχανικού, μία κατασκευαστική εταιρία για το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, ενώ ενημερώθηκαν για τις προοπτικές που προσφέρει η ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα με επίσκεψή τους σε γραφείο οικονομολόγου.

 Psy Tech EKETA

Psy Chemical Engineering

Psy Civil Engineering

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead