Loading...
Menu
Η επιχειρηματική ιδέα Arbori του IBDP στην 3η θέση του Social Innovation Relay 2024

Η επιχειρηματική ιδέα Arbori του IBDP στην 3η θέση του Social Innovation Relay 2024

Το Arbori, η επιχειρηματική ιδέα 20 μαθητών και μαθητριών του IBDP του Anatolia High School, αναδείχθηκε 3η στον πανελλήνιο διαγωνισμό Social Innovation Relay που διοργάνωσε το Junior Achievement Greece.

Το Αrbori είναι ένα καινοτόμο σύστημα καλλιέργειας φυτών με πλήρως αυτοματοποιημένη παροχή φωτός, νερού και θρεπτικών συστατικών. Με την εξατομικευμένη εφαρμογή του προϊόντος, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, το Arbori προσαρμόζει τις συνθήκες καλλιέργειας και συντήρησης των φυτών ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να "συνομιλεί" με το φυτό, ενημερώνοντας τον μέσω μηνυμάτων και επιτρέποντας τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο της κατάστασης των φυτών.

Arbori team 1

Η καινοτόμος ιδέα αναπτύχθηκε από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του Company Club του προγράμματος IB (International Baccalaureate).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και στη σύμβουλο  Κλέτη Τζαχίλη, καθηγήτρια του μαθήματος Business and Management στο IBDP,για τη μεγάλη επιτυχία και την εξαιρετική εκπροσώπηση του Κολλεγίου Ανατόλια. Επιπλέον πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του επιχειρηματία και αποφοίτου μας Βύρωνα Αντωνιάδη, ο οποίος ως μέντορας καθοδήγησε την ομάδα  στην υλοποίηση της ιδέας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς

Arbori website

  • Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15-18 ετών και ενθαρρύνει την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, δίνοντας παράλληλα στα παιδιά τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες ώστε να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού στα social media του JA Greece: Facebook (εδώ), Instagram (εδώ) και LinkedIn (εδώ).

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead