Loading...

Menu
H “Agrolease”στον τελικό του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων “Envolve”

H “Agrolease”στον τελικό του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων “Envolve”

Η Agrolease του Anatolia High School βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες ομάδες του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, του EnvolveGR. Ο τελικός θα διεξαχθεί ψηφιακά στο Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 10:00 – 14:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook & YouTube, στον σύνδεσμο https://bit.ly/envolveedu24, με τις δέκα ομάδες να παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Η τελετή βράβευσης θα φιλοξενήσει επίσης και δυναμικές συζητήσεις από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τεχνολογικού οικοσυστήματος, καθώς και ειδικούς του κλάδου της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας. Κρίσιμο στοιχείο για την ανάδειξη του νικητή αποτελεί και η ψηφοφορία του κοινού η οποία θα ανοίξει λίγο πριν το live pitching των ομάδων.

Οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα είναι οι Βασίλης Χίγκας, Γιώργος Ταμπούρης, Νάσσος Παπασαραφιανός, Γιώργος Ζέικος, Aram Nakhshikyan, Φίλιππος Βρύζας και Κωνσταντίνος Τάνης.

Agrolease Envolve 2

Νέοι αγρότες ψάχνουν...

Η εικονική επιχείρηση Agrolease έχει ως αποστολή να δημιουργήσει έναν κοινόχρηστο “χώρο” γεωργικού εξοπλισμού που θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα και στη μείωση των ρύπων. Μέσω της προσφοράς υπηρεσιών ενοικίασης, η “agrolease” προωθεί την κυκλική οικονομία και ενθαρρύνει την χρήση πόρων με βιώσιμο τρόπο. Οι αγρότες και ιδιοκτήτες γης εγγράφονται στην εφαρμογή για να δημοσιεύουν καταχωρήσεις για την ενοικίαση μηχανημάτων που δεν θα χρησιμοποιήσουν άμεσα. Οι χρήστες που χρειάζονται εξοπλισμό μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ιδιοκτήτες. Η εφαρμογή περιλαμβάνει ενότητες για την εκμίσθωση, την πρόγνωση καιρού και εκπομπές CO2 των μηχανημάτων.

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 10:00 π.μ. συντονιζόμαστε  στο https://bit.ly/envolveedu24 για να στηρίξουμε την Agrolease!

  • Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του πυλώνα υποστήριξης του Envolve «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων» (Upskilling), και έχει λάβει την έγκριση και Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Οι 10 φιναλίστ προέρχονται από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια/Λύκεια και από 7 διαφορετικές περιοχές της χώρας (Αττική, Κρήτη, Χίο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ξάνθη, Έβρος).
  • Τα εγχειρήματα των μαθητών με προσανατολισμό πάντα στην αειφόρο ανάπτυξη ποικίλουν, περιλαμβάνοντας προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στη χρήση βιώσιμων προϊόντων στην καθημερινότητα, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, τις μετακινήσεις και τη συνεργασία για την ανάπτυξη μιας πιο βιώσιμης συνείδησης και κουλτούρας.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead