Loading...

Menu
O Χρήστος Μπάκος με την ελληνική αποστολή στον Διεθνή Διαγωνισμό International Young Physicists' Tournament (IYPT)

O Χρήστος Μπάκος με την ελληνική αποστολή στον Διεθνή Διαγωνισμό International Young Physicists' Tournament (IYPT)

Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου του Anatolia High School Χρήστος Μπάκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 37ο International Young Physicists' Tournament (IYPT), που θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2024. Ο Χρήστος κέρδισε την πρόκριση και τη θέση του στην εθνική αποστολή μετά από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό Hellenic YPT. 

Ο Χρήστος είναι ο νεότερος ηλικιακά μαθητής της εθνικής μας ομάδας η οποία θα διαγωνιστεί μεταξύ 40 χωρών. 

Το International Young Physicists’ Tournament (IYPT), που μερικές φορές αναφέρεται ως «Παγκόσμιο Κύπελλο Φυσικής», είναι ένας επιστημονικός διαγωνισμός μεταξύ ομάδων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες έχουν σχεδόν ένα χρόνο να δουλέψουν πάνω σε 17 ανοιχτά προβλήματα διερεύνησης.

Το Τουρνουά είναι μάλλον προσανατολισμένο στα συμπεράσματα, καθώς οι συμμετέχοντες πρέπει να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν πειράματα και να εξάγουν συμπεράσματα που υποστηρίζονται από το αποτέλεσμα των πειραμάτων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον μαθητή μας και στην ελληνική αποστολή!

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead