Loading...
Menu
STEAM και Επιχειρηματικότητα: Το διδακτικό αποτέλεσμα της πρόσθεσης

STEAM και Επιχειρηματικότητα: Το διδακτικό αποτέλεσμα της πρόσθεσης

Στο κέντρο των πρόσφατων εκπαιδευτικών καινοτομιών βρίσκεται το πρόγραμμα επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 11 Μάϊου 2024 στο Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια. Υπό την αιγίδα του Erasmus+, το πρόγραμμα "STEAM+E: Defining Standards in STEAM (+Entrepreneurship) Education" στοχεύει στον εμπλουτισμό της διδακτικής πρακτικής και στην ολοκληρωμένη διάχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της εκπαίδευσης.

STEM Entrepreunership 5

Η επιμόρφωση, η οποία έλαβε χώρα τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών, οργανώθηκε με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και του STEM Education. Αυτή η δυναμική συνεργασία ενίσχυσε το πρόγραμμα με ένα πλούσιο φάσμα διδακτικών μεθοδολογιών και πρακτικών εφαρμογών που ενθαρρύνουν την καινοτομία και την κριτική σκέψη.

Οι συμμετέχοντες, μέσω εντατικών σεμιναρίων και διαδραστικών εργαστηριακών συνεδριών, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που συνδυάζουν την επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά (STEAM) με επιχειρηματικές στρατηγικές, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον που προάγει την πρωτοβουλία και τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στη Βασιλική Τσαγκαρλή από την ΑΝΑΚΕΜ (Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης/ΣΣΕΔ) η οποία με την ομιλία της επεσήμανε τη σημασία της βιωσιμότητας και βοήθησε τους εκπαιδευτικούς να συνδέσουν την αξία και σημασία της βιώσιμης εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα στο πεδίο του STEM. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με θετικά αποτελέσματα, αφήνοντας ένα έντονο αποτύπωμα στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξοπλίστηκαν με τα εργαλεία και τις γνώσεις για να ενσωματώσουν αυτές τις νέες προσεγγίσεις στις διδακτικές τους μεθόδους, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της σύγχρονης εκπαίδευσης.

 

STEM Entrepreunership 1

STEM Entrepreunership 12

STEM Entrepreunership 17

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead