Loading...
Menu
IBDP: Μεγάλες επιτυχίες και υποτροφίες σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού και το 2024

IBDP: Μεγάλες επιτυχίες και υποτροφίες σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού και το 2024

Οι μαθητές/τριες που φοιτούν στο IBDP του Κολλεγίου Ανατόλια έχουν επιδείξει τόσο ακαδημαϊκές όσο και προσωπικές επιτυχίες σε κάθε τους βήμα. Η εισαγωγή τους σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως μοιάζει να είναι η φυσική συνέχεια αυτής της πορείας. Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΒDP σε συνδυασμό με την έμφαση που δίνει το Ανατόλια στην ολιστική ανάπτυξη προετοιμάζει κατάλληλα αυτούς τους μαθητές και μαθήτριες  ώστε να διακριθούν τα επόμενα χρόνια σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και σε διάφορα πεδία σπουδών όπως οι πολυτεχνικές σχολές, οι ανθρωπιστικές επιστήμες, ο κλάδος υγείας, οι τέχνες κ.α.

Οι σύμβουλοι του Γραφείου Συμβουλευτικής για τα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού (Department of University Advising) και ο Σύλλογος Καθηγητών του Προγράμματος IBDP συγχαίρουν θερμά όλους ανεξαιρέτως τους τελειόφοιτους της τάξης του 2024 για την προσπάθεια και την πρόοδό τους. Συγκεκριμένα, μεταξύ 75 τελειόφοιτων:

  • Το 94% των μαθητών/τριών που ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους έχουν ήδη γίνει δεκτοί/ες στα πανεπιστήμια της επιλογής τους σε μία ή περισσότερες χώρες.
  • Είκοσι έξι μαθητές/τριες (26) θα φοιτήσουν σε πανεπιστήμια και κολέγια των ΗΠΑ. Από αυτούς, Είκοσι τρεις (23) μαθητές/τριες έλαβαν την πλήρη οικονομική βοήθεια που χρειάζονταν συνολικού ύψους 5.141.600 δολαρίων για τα τέσσερα χρόνια φοίτησής τους στις ΗΠΑ.
  • Δεκαέξι (16) μαθητές/τριες έγιναν ήδη δεκτοί σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, έχοντας ικανοποιήσει τους όρους εισαγωγής τους.
  • Είκοσι επτά (27) μαθητές/τριες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις αιτήσεις τους σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ

Μεταξύ των πανεπιστημίων των ΗΠΑ στα οποία θα φοιτήσουν τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του ΙΒDP του Κολλεγίου Ανατόλια είναι: American University, Berkeley College of Music, Dartmouth College, Davidson College, Emerson College, Franklin & Marshall College, Furman University, Georgia institute of Technology, Grinnell College, Lehigh University, Northwestern University, Oberlin College, Princeton University, Rochester Institute of Technology, Williams College.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

  • Ο Αναστάσιος Βασιλειάδης έγινε δεκτός με υποτροφία στο Williams College (1o στην εθνική κατάταξη National Liberal Arts Colleges) για double major σε Economics and Mathematics.
  • Η Δήμητρα Γιαντσίδη έγινε δεκτή με υποτροφία στο Grinnell College για σπουδές σε Biochemistry (11o στην εθνική κατάταξη National Liberal Arts Colleges).
  • Η Αλεξία-Κυριακή Σέξτου έγινε δεκτή με υποτροφία στο Northwestern University στο παγκοσμίου φήμης Medill School of Journalism για σπουδές στη Δημοσιογραφία. (Η σχολή Δημοσιογραφίας κατατάσσεται 1η μεταξύ των αντίστοιχων σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια).
  • Ο Πέτρος Ταξιάρχης έγινε δεκτός με υποτροφία στο Dartmouth College για σπουδές Computer Science (18 ο στην εθνική κατάταξη National Universities).
  • Ο Αλέξανδρος Χαλβατζάκης έγινε δεκτός με υποτροφία στο Princeton University (1o στην εθνική κατάταξη National Universities) για σπουδές σε Electrical Engineering & Robotics.
  • Ο Μάρκος Χίγκας έγινε δεκτός στο Northwestern University (9 ο στην εθνική κατάταξη National Universities) για σπουδές στη βιολογία.
  • Ο Γεώργιος Μιχαήλ Χρυσάφης έγινε δεκτός στο Georgia Institute of Technology (3ο στην εθνική κατάταξη για Προπτυχιακές Μηχανολογικές Σπουδές) για σπουδές στη χημική μηχανική.

*Η αναφερόμενη παραπάνω κατάταξη των πανεπιστημίων βασίζεται στις λίστες κατάταξης του US News & World Report και χωρίζεται σε δύο διακριτές ομάδες: εθνικά πανεπιστήμια και εθνικά κολέγια Liberal Arts & Sciences. Για αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του US News & World Report.

Στη Μεγάλη Βρετανία

Είκοσι επτά (27) μαθητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις αιτήσεις τους σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, όπως: Bath, Birmingham, Bristol, City, Exeter, Imperial College, London, King’s College London, Leeds, Loughborough, Manchester, Queen Mary London, Royal Central School of Speech and Drama, Sheffield, Surrey, Sussex, Strathclyde, UCL, Warwick, York.

Τα πεδία σπουδών μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Biochemistry, Business and Management, Computer Science, Economics, Drama, Engineering, Mathematics, Finance, Law, Mathematics, Microbiology, Physics, Politics and Economics, Psychology.

Δεκαέξι (16) από τους μαθητές και μαθήτριες θα παρακολουθήσουν σχολές στη Μ. Βρετανία. Ορισμένοι από αυτούς είναι οι ακόλουθοι:

  • Δανάη Κεχαγιά, King’s College London, Finance
  • Σοφία Πουτίλοβα, University of Newcastle, Psychology
  • Σάββας Στεργής, Royal School of Speech and Drama, University of London, Drama, Applied Theater and Education
  • Ελευθέριος Μαυρομάτης, City College University of London, Business Management

Στην Ευρώπη

Είκοσι επτά (27) μαθητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις αιτήσεις τους σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη και χώρες όπως Ολλανδία: University of Groningen, University of Amsterdam, TU Eindhoven, Tilburg University, Maastricht University, TU Twente, Βέλγιο: Ku Leuven, Ιταλία: Bocconi University, IED Florence, Ισπανία: IE University Spain, Esade, TBS Education Barcelona, Ελβετία: EHL, Le Roches, Cesar Ritz College.

Ορισμένοι από τους μαθητές και μαθήτριες που έγιναν δεκτοί στην Ευρώπη είναι:

  • Ψιακής Σταύρος Bocconi University, BSc in International Economics and Finance
  • Τσαλκιτζής Χρήστος Maastricht University (Ολλανδία), European Law
  • Οικονομίδης Δημήτρης TU Eindhoven (Ολλανδία), Mechanical Engineering
  • Ορφανίδου Ειρήνη IE University (Ισπανία) Business Administration
  • Ζιούτα Ευαγγελία, University of Pecs (Ουγγαρία) Medicine

Η επιτυχία αυτή αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του Κολλεγίου Ανατόλια για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μάθησης που στοχεύει όχι μόνο στην πνευματική ανάπτυξη αλλά και στην καλλιέργεια μίας οικουμενικής συνείδησης και ηγετικών ικανοτήτων. Η εισαγωγή κάθε χρόνο των μαθητών/τριών του IBDP στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου υπογραμμίζει τον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση των μελλοντικών υπεύθυνων πολιτών του κόσμου, ηγετών στον τομέα τους, και πρωταγωνιστών στην καινοτομία.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead