Loading...
Menu
Τελετή Αποφοίτησης 2024. Μία βραδιά με εκπλήξεις για την τάξη του Centennial

Τελετή Αποφοίτησης 2024. Μία βραδιά με εκπλήξεις για την τάξη του Centennial

Η φετινή Τελετή Αποφοίτησης του Anatolia High School είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς το Κολλέγιο Ανατόλια γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από τη μετεγκατάσταση του στη Θεσσαλονίκη. Η επέτειος αυτή προσέδωσε επιπλέον εορταστικό χρώμα σε μία βραδιά που ούτως ή άλλως γεννά έντονα συναισθήματα στους τελειόφοιτους και τις τελειόφοιτες καθώς  κλείνει ένας σημαντικός κύκλος στη ζωή τους και ξεκινά ένας καινούριος. Η φετινή τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2024 μπροστά στο εμβληματικό Macedonia Hall. 

Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος  επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτή η χρονιά, καθώς σηματοδοτεί 100 χρόνια ανάπτυξης και προσφοράς στην κοινωνία και την εκπαίδευση της Ελλάδας. Συνεχάρη «την υπέροχη και δυναμική τάξη του 2024» για την προσπάθειά της να επωφεληθεί τα μέγιστα από τη φοίτηση στο Κολλέγιο Ανατόλια και να ανοίξει τον δικό της δρόμο της. Ευχαρίστησε, επίσης, από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς για την εργασία και την αφοσίωσή τους, καθώς και τους γονείς και συγγενείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν τον εκπαιδευτικό οργανισμό.

Commencement 2024 Vlachos 1

Η τάξη του 2024 είχε και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, καθώς φέτος αποφοίτησε μαθητής που αποτελεί την 4η συνεχή γενιά αποφοίτων, «ενδεικτικό της σχέσης που διατηρεί το Κολλέγιο Ανατόλια με τους ανθρώπους του» όπως επεσήμανε ο Δρ Βλάχος. Παρότρυνε τους τελειόφοιτους να βάλουν ένα λιθαράκι στον κόσμο «ώστε να γίνει πιο δίκαιος, πιο ισορροπημένος, με ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο και ενδιαφέρον για το περιβάλλον». Τέλος, προλόγισε τον κεντρικό ομιλητή της τελετής, τον απόφοιτο της τάξης του 1989 Αλέξανδρο Καμπούρογλου, Διευθυντή Δωρεών και Προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έναν άνθρωπο που σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια «εκπροσωπεί τις αρχές και τα ιδανικά του σχολείου και πάντα σκέφτεται πως θα κάνει το καλό για την κοινωνία».

Commencement 2024 Kampouroglou Vlachos

Ο Αλέξανδρος Καμπούρογλου είναι κάτοχος πτυχίου BA στην Ιστορία από το Grinnell College, στην Αϊόβα, και μεταπτυχιακού τίτλου MSc στη Δημοσιογραφία, από το Πανεπιστήμιο Columbia, στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για περισσότερα από 20 χρόνια ανέλαβε ηγετικές θέσεις σε οργανισμούς σχετικά με τη διαχείριση σύνθετων έργων και στην υποστήριξη οργανισμών για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και αποτελεσματικών πρακτικών. Στον παραινετικό του λόγο προς την τάξη του 2024 παρατήρησε πως η σημερινή γενιά έχει το προνόμιο να μεγαλώνει σε έναν κόσμο που επιτρέπει την ατομική έκφραση και τον κάθε άνθρωπο να μπορεί να είναι ο αυθεντικός εαυτός του. «Παρά τα όσα συμβαίνουν, οι κοινωνίες συνεχίζουν να βασίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις και να εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των ατόμων. Εσείς, θα μπορέσετε να ζήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν ακούσετε τον εαυτό σας και είστε αυθεντικοί. Αυτό προϋποθέτει να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας με καλοσύνη. Αν δείξεις καλοσύνη στον εαυτό σου, μπορείς να δείξεις και στον απέναντι, και να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Οι μικρές πράξεις καλοσύνης και σεβασμού έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία συνολικά. Και αυτό δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον» υπογράμμισε.

Commencement 2024 Kampouroglou

Τους αποχαιρετιστήριους λόγους προς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους διάβασαν η Ζωή-Μαρία Πετρίδου για το 1ο Λύκειο, ο Ιάσονας Ιωαννίδης για το 2ο Λύκειο και η Αλεξία-Κυριακή Σέξτου για το IBDP. Με ειλικρίνεια, αμεσότητα, προσωπικές αναφορές και διαφορετικές προσεγγίσεις οι τρεις τελειόφοιτοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλους τους συμμαθητές τους, δίνοντας και το «στίγμα» της τάξης του 2024.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους τελειόφοιτους και τελειόφοιτες που διακρίθηκαν για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκε το νεοσύστατο Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης “George White προς τιμήν του πρώτου Προέδρου του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτου του Grinnell College και ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την αλληλεγγύη, την προσφορά του και την αδιάλειπτη αφοσίωσή του στις ανθρωπιστικές αξίες. Το βραβείο αφορά σε μαθητές και μαθήτριες που έδειξαν ενεργό συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις του σχολείου με συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία, ηγεσία, συνεργασία, θετική επιρροή και δημιουργικότητα στις πρωτοβουλίες τους.

Το βραβείο που συγκέντρωσε φέτος τα περισσότερα χειροκροτήματα ήταν τα αθλητικά βραβεία, τα οποία επέδωσε επευφημούμενος από την τάξη του 2024 και τους προσκεκλημένους ο θρύλος του ελληνικού και διεθνούς μπάσκετ Νίκος Γκάλης.

Η βραδιά έκρυβε και άλλες όμορφες εκπλήξεις και συγκεκριμένα την προβολή δύο βίντεο, τα οποία υλοποιήθηκαν από το Γραφείο Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων και το Art Department υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας Μουσικής Όλγας Στέφα για τα 100 χρόνια του Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο βίντεο «αφιερώθηκε σε όλες τις νεανικές ψυχές που περπάτησαν, έτρεξαν, γέλασαν και χόρεψαν τον δικό τους χορό στα κτίρια», όπως επεσήμανε στον πρόλογό του, ο καθηγητής Άγγελος Κλωνάρης. Οι μαθήτριες και χορεύτριες κλασικού χορού Λίνα-Λουίζα Μιχαηλίδου και Ελισσάβετ-Μαρία Στεργίου χρησιμοποίησαν τις αίθουσες και τα κτίρια του σχολείου ως σκηνικό για μία θαυμάσια χορογραφία της Νάντιας Κουτζιαμπάση με το φινάλε να γίνεται ζωντανά μπροστά στα Macedonia Hall. Το δεύτερο ήταν η διασκευή του ύμνου του Κολλεγίου Ανατόλια “Morning Cometh” και η ηχογράφησή του σε στούντιο με την τζαζ ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Σιετή ’12 που έδωσε μία εκπληκτική ερμηνεία και διάσταση στη μελωδία και τον Τάσο Κορκόβελο ’00 στο πιάνο.  

Commencement 2024 19JPG

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Υπόσχεση των Τελειοφοίτων την οποία διάβασαν η Ευδοξία Δημητριάδη (1ο Λύκειο), ο Άρης Τσίγγανος (2ο Λύκειο) και ο Μάρκος Χίγκας (I.B.D.P.)

Commencement 2024 1o GEL

Από αριστερά: Βραβείο επιδόσεων 1ου ΓΕΛ. Τζέκης Φλωρεντίν, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια, Ευδοξία Δημητριάδου  (Βραβείο Μαθητικού Προφίλ), Αικατερίνη Αλεξοπούλου (3ο Βραβείο), Ραφαηλία Παράσχου (2ο Βραβείο), Ζωή-Μαρία Πετρίδου  (1ο Βραβείο), Στέλιος Αξαρλής, Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2024 2o Gel

Βραβείο επιδόσεων 2ου ΓΕΛ Βασίλειος Καφάτος, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια, Άρης Τσίγγανος (Βραβείο Μαθητικού Προφίλ), Άννα Φιλινδρή (3ο Βραβείο), Μαρία Καλπάκη (2ο Βραβείο), Ιάσονας Ιωαννίδης (1ο Βραβείο), Ιωάννα Τσιτσικλή, Διευθύντρια 2ου ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2024 IBDP

Βραβείο επιδόσεων IBDP. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια, Μάρκος Χίγκας (I.Β.D.P. Learner Award), Αλέξανδρος Χαλβατζάκης (3ο Βραβείο), Αναστάσης Βασιλειάδης (2ο Βραβείο), Αλεξία-Κυριακή Σέξτου (1ο Βραβείο), Άννα Μπίλλη-Πετμεζά, Διευθύντρια του I.B.D.P. του Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2024 Engllish 1

O Σπύρος Χιωτέρης ’88, Πρόεδρος του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, και οι βραβευθέντες για την επίδοσή τους στην αγγλική γλώσσα: Αχιλλέας-Νικόλαος Βερβερίδης-Παπακωνσταντίνου, Αλεξία-Κυριακή Σέξτου, Άρης Τσίγγανος, Γιώργος Παπαναστασίου, Αφροδίτη-Ελένη Σχοινά, και η Έλεν Χονδρόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικών.

Commencement 2024 Extra Curricular 1

Βραβεία Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων: Εύη Μενεξέ, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου και IBDP, οι τελειόφοιτες Ερμιόνη Γουνοπούλου, Μαρία Καλπάκη, Άννα Φιλινδρή, Ευδοξία Δημητριάδου, Λυδία Δουβλετή, και η Λήδα Αντωνίου, Διευθύντρια Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων. 

Commencement 2024 Extra Curricular 2

 Βραβεία Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων: Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου, Κωνσταντίνα Παπάτσα, Αλεξάνδρα Προέδρου-Ψυχοπούλου, Αλεξία-Κυριακή Σέξτου, και Αναστάσης Βασιλειάδης. 

Commencement 2024 STEM Award

Η Χριστίνα Ιωαννίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου εν Αθήναις/ΣΑΚΑ εν Αθήναις, απένειμε το βραβείο STEM στον Ιωάννη Κυρίτση και στον Αλέξανδρο Χαλβατζάκη που δημιούργησαν την πρώτη πυραυλική ομάδα του σχολείου. Δεύτερη από δεξιά η Δρ Ηρώ Κολιάκου, Συντονίστρια Προγραμμάτων STEM Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2024 CSR Award

Η Πετιούλα Κατσάρκα, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κολλεγίου Ανατόλια, απένειμε το νεοσύστατο Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης «George White» στην Αφροδίτη-Ελένη Σχοινά, και η Πέγκυ Περακάκη, Συντονίστρια Προγραμμάτων Κοινωνικής Ευθύνης.

Commencement 2024 Sport Award Galis

Ο Νίκος Γκάλης απένειμε τα Αθλητικά Βραβεία στους Αναστάσιο Αραμπατζής (Best Athlete), Σπυρίδωνα Τσούρμα (Best Athlete), Χρήστο-Βασίλειο Αναγνωστόπουλο (Athletic Achievement), Ελένη Κάτσινου (Athletic Achievement), Γεώργιο Μιχαήλ Χρυσάφη (Best Athlete). Πρώτη από δεξιά η Γεωργία Αντωνιάδου, Επικεφαλής Τμήματος Φυσικής Αγωγής.

Commencement 2024 music 1

Όπως κάθε χρονιά, τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες ερμήνευσαν αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια υπό την καθοδήγηση της Όλγας Στέφα και του Κωνσταντίνου Κάτσου.

Commencement 2024 music

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead