Loading...

Menu

Δηλώσεις συμμετοχής για το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας - ACSTAC 2014

 

 Θεσσαλονίκη , 12 Νοεμβρίου 2013

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ACSTAC 2014

 

Προθεσμία υποβολής περιλήψεων εργασιών έως 30 Νοεμβρίου 2013

 

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2013 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων μπορούν να υποβάλλουν τις  περιλήψεις των εργασιών τους, ώστε να συμμετάσχουν στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2014 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που θα διεξαχθεί από τις 14 έως 16 Μαρτίου 2014 στο Κολλέγιο  Ανατόλια.

Το Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Κολλέγιο Ανατόλια δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός μοναδικού στον κόσμο συνεδρίου. Σκοπός του ACSTAC είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν και να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου.

Τα τρία πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC διοργανώθηκαν τον Μάρτιο του 2011, 2012 και 2013 αντίστοιχα με τη συνολική συμμετοχή 1.700 μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

Νέες δράσεις και θεματικές

 

Το ACSTAC 2014 τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (European Physical Society). Το Συνέδριο έχει ως σύνθημα «Humanities meet Science» και κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν εργασίες σχετικές με τους επιστημονικούς τομείς της Βιολογίας, της Χημείας και της Φυσικής, όπως και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Βιολογία / Χημεία / Φυσική / Μαθηματικά / Πληροφορική με κάποια από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.  

 

Επιπλέον, προγραμματίζονται:

  • πραγματοποίηση εκθέσεων (exhibition) και κατασκευών (construction)
  • Sciencedebate μέσω Skype με διμελείς ομάδες μαθητών να αναμετρώνται σε θέματα που αφορούν στις Επιστήμες.
  • Διαγωνισμός animation  με τίτλο  IDEAS. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μία ταινία ή κινούμενη εικόνα, για να παρουσιάσουν την εξέλιξη των ιδεών στην επιστήμη και τη συμβολή σημαντικών επιστημόνων και φιλοσόφων στην πορεία της επιστημονικής σκέψης.
  • OtiumCafé. Φιλοδοξώντας να προωθήσει τον διάλογο ανάμεσα στην επιστημονική και μαθητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και προχωρώντας προς το συνέδριο του Μαρτίου, θα οργανωθούν συζητήσεις ανάμεσα σε επιστήμονες της πόλης και μαθητές. Οι συζητήσεις θα φιλοξενηθούν στο Κολλέγιο Ανατόλια και οργανώνονται με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Ανατόλια. Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε στις 23 Νοεμβρίου 2013, στις 5:30 το απόγευμα.

 

Από την ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.acstac.gr) οι μαθητές μπορούν να  έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πλατφόρμα (OLSERP) που τους προσφέρει χρήσιμο υλικό για τη διεξαγωγή της επιστημονικής τους έρευνας.

 

Προθεσμία υποβολής περίληψης εργασιών (abstract) 300 λέξεων: 30 Νοεμβρίου 2013

 

Επιπλέον, οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επιτροπές αξιολόγησης των επιστημονικών εργασιών θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου 2013.

 

Πληροφορίες: Δρ Χάιδω Σαμαρά, συντονίστρια ACSTAC  (τηλ. 2310-398251, e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..) Βλ. επίσης www.acstac.gr

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead