Loading...

Menu

5o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ACSTAC 2016

 

Θεσσαλονίκη, 1 Μαρτίου 2016

5o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ACSTAC 2016

4 – 6 Μαρτίου 2016, Κολλέγιο Ανατόλια

Κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο τιμημένος με το Βραβείο Τούρινγκ   Ιωσήφ Σηφάκης (Joseph Sifakis), ο επίκουρος καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο  καθηγητής στο πανεπιστήμιο του St. Cloud Robert C. Johnson και  ο ερευνητής του ΜΙΤ Απόστολος Παπαδόπουλος είναι οι κεντρικοί ομιλητές του  5ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης & Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ ACSTAC 2016. Την ομάδα των εκλεκτών ομιλητών και επιστημόνων συμπληρώνουν ο Περικλής Μήτκας, Πρύτανης του ΑΠΘ και ο Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος καθηγητής του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ ACSTAC 2016 διοργανώνεται από τις 4 έως 6 Μαρτίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια και φέτος θα υποδεχθεί περισσότερους από 1.300 μαθητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τις Μπαχάμες. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου. Το ACSTAC 2016 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του CERN (European Organization for Nuclear Research), του EPS (European Physical Society) και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα τέσσερα πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3.000 μαθητών.

Φέτος θα παρουσιαστούν εργασίες Βιολογίας, Χημείας, Πληροφορικής, Μαθηματικών και Φυσικής, όπως και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Θετικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επίσης και μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί το RoboticsAcademyTriathlonσε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και οι τελικοί του 5ου Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών  & Μουσείο Τεχνολογίας (Κυριακή 6 Μαρτίου, 12:15, Κλειστό Γυμναστήριο).

Οι ομιλίες

Την ομιλία της επίσημης τελετής έναρξης θα κάνει ο Ιωσήφ Σηφάκης (γνωστός διεθνώς ως Joseph Sifakis/ Ζοζέφ Σιφακίς) εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο και τιμημένου με το Βραβείο Τούρινγκ το 2007. Προσκεκλημένοι του συνεδρίου από το εξωτερικό είναι, επίσης, ο Robert C. Johnson καθηγητής στο πανεπιστήμιο του St. Cloud (ΗΠΑ) που έχει προσφέρει σε περισσότερα από 2.500 μη προνομιούχα παιδιά τη δυνατότητα να ασχοληθούν ερευνητικά με τις Επιστήμες και ο Απόστολος Παπαδόπουλος ερευνητής στο  MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory. Μέσω skype και ζωντανά από το MIT θα μιλήσει ο 30χρονος μαθηματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης που στα 27 του χρόνια έγινε επίκουρος καθηγητής στο ΜΙΤ και το 2015 έλυσε την άλυτη για 60 χρόνια εξίσωση του Nash.

Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

17:15-18:15: Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, καθηγητής του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) “Research Solutions for Current and Future Grand Challenges”/ [Ερευνητικές λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και του αύριο] (Raphael Hall)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

11:15- 12:15: Ιωσήφ Σηφάκης «TheInternetofThings- TheUltimateICTRevolution»/ [ToΊντερνετ των Πραγμάτων: Η Απόλυτη Επανάσταση] (Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ανατόλια)

16:30: Απόστολος Παπαδόπουλος, Πανεπιστήμιο Βιέννης, MITUnderstandingthehumangenomebywayofComputerScience”/ [Κατανοώντας το ανθρώπινο γονιδίωμα μέσω της Πληροφορικής ] (Raphael Hall)

17:00 – 18:00: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, MIT, “AlgorithmsandBigData”/  [Αλγόριθμοι και Μεγάλα Δεδομένα] (Raphael Hall)

10:45 – 12:00: Robert Johnson, University of St. Cloud, “Society, Science, Technology, and Equity”

ΠερικλήςΜήτκας, ΠρύτανηςΑΠΘ “Man vs the Machine: Can we win this race?”/ [Άνθρωπος εναντίον Μηχανής: Μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα;], (Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ανατόλια)

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα και σε .pdf κάνοντας κλικ εδώ


Το  5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Dan & Helen Lindsay στη μνήμη των Hrisi Pappidou - Electris και Pavlos Electris. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το TV 100 και το FM 100.

Οι εκδηλώσεις του ACSTAC 2016 είναι ανοιχτές για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.acstac.gr

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead