Loading...
Menu

Κολλέγιο Ανατόλια – Κολλέγιο Ψυχικού: Ο «οδικός χάρτης» μίας σημαντικής συνεργασίας

 

Κολλέγιο Ανατόλια – Κολλέγιο Ψυχικού

Ο «οδικός χάρτης» μίας σημαντικής συνεργασίας


    Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια μια εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον: με πρωτοβουλία των μαθητικών συμβουλίων των δύο Λυκείων και του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια και του Κολλεγίου Ψυχικού ανακηρύχθηκε η αρχή μιας συλλογικής προσπάθειας: της Ένωσης των δύο Σχολείων, με σκοπό την από κοινού διοργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων, ως έμπρακτης έκφρασης της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

    Η  Ένωση των δύο Σχολείων επικυρώθηκε με κείμενο που υπέγραψαν οι τέσσερις πρόεδροι των μαθητικών συμβουλίων, στο οποίο διακηρύσσουν την πεποίθησή τους ότι η φιλανθρωπία, ως υπέρτατο ανθρωπιστικό ιδεώδες, αποτελεί επιταγή των καιρών και την απόφασή τους να οργανώνουν κάθε χρόνο σε συνεργασία διάφορες  δράσεις κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν και τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα.

   Οι πρόεδροι των μαθητικών συμβουλίων παρουσίασαν τον «οδικό χάρτη» της συνεργασίας τους, με πρώτα βήματα την ανάδειξη της σημασίας της οδικής ασφάλειας και την ενίσχυση της Ομάδας του Αιγαίου, μιας εθελοντικής οργάνωσης  που εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας  υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών.

   Σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια, ο Γιώργος Δαλακούρας, πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Κολλεγίου Ψυχικού, παρουσίασε την ιστοσελίδα ‘Hit the road’, ένα πρωτότυπο διαδικτυακό εργαλείο κυκλοφοριακής αγωγής, που δημιούργησε ο ίδιος,  με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει κυρίως τους συνομηλίκους του για τη σκληρή πραγματικότητα των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

   Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον Στέλιο Μαλακόπουλο, το νεαρό απόφοιτο του Κολλεγίου Ανατόλια, ο οποίος μίλησε για την οδυνηρή εμπειρία του από το αυτοκινητιστικό ατύχημα που του συνέβη πριν από δύο χρόνια. «Εμείς οι νέοι, είπε, νομίζουμε πως είμαστε απρόσβλητοι. Αρκεί όμως μια στιγμή απροσεξίας για να συμβεί ένα μοιραίο ατύχημα, για να ανατραπούν τα πάντα στη ζωή ενός νέου ανθρώπου… Ωστόσο ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του εσωτερικές δυνάμεις τις οποίες μπορεί να ανασύρει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και να συνεχίσει να στέκεται όρθιος». Ο Στέλιος, με τη συγκλονιστική ομιλία του, έδωσε στους μαθητές που τον παρακολουθούσαν  συγκινημένοι ένα σπάνιο μάθημα υπευθυνότητας για την οδική ασφάλεια αλλά και ένα ζωντανό παράδειγμα απαράμιλλης δύναμης, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.
 
 
 
 
 Στέλιος Μαλακόπουλος, Κατερίνα Φίστα (Πρόεδρος 15μελούς 2ου Λυκείου Κολλεγίου Ανατόλια), Γιώργος Δαλακούρας (Πρόεδρος 15μελούς Κολλεγίου Ψυχικού), Ιφιγένεια Μουμτζή (Πρόεδρος 15μελούς 1ου Λυκείου Κολλεγίου Ανατόλια)
 
 Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος με τον απόφοιτο του Κολλεγίου Ανατόλια Στέλιο Μαλακόπουλο, που μίλησε στην εκδήλωση.
 
 
 Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Πάνος Βλάχος με τον Γιώργο Δαλακούρα. 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead