Loading...

Menu
Σημαντικές Διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Σημαντικές Διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2019, διεξήχθη το Σάββατο 16 Μαρτίου (για τις ομάδες Νηπιαγωγείων - Δημοτικών) και την Κυριακή 17 Μαρτίου (για τις ομάδες Γυμνασίων - Λυκείων) στο Κλειστό
Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου στην Αθήνα. Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού ΨΗΠΤΕ κ.Νίκου Παππά, προσέδωσε ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στο Διαγωνισμό, ενώ η ατμόσφαιρα που επικρατούσε μεταξύ μαθητών, προπονητών, κριτών, γονέων και επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης, κάνοντας την εμπειρία για όλους μοναδική.

Το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετείχε με 3 ομάδες του δημοτικού σχολείου στην open κατηγορία, οι οποίες προετοιμάστηκαν στο Κέντρο Ρομποτικής του σχολείου, που αποτελεί μια συνεργασία του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και του οργανισμού WRO Hellas. Τις ομάδες προετοίμασαν ο Μιχάλης Μπακάλογλου ως προπονητής, με βοηθούς την Άννα Κουμαρά και τον Γιάννη Μπούγα. Το θέμα του διαγωνισμού στην open κατηγορία του δημοτικού ήταν «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».

l 1024 x 578

Οι ομάδες ήταν οι:

High Tech Robotics
Η ομάδα High Tech Robotics είχε ως επίκεντρο του ενδιαφέροντός της το νησί της Αλοννήσου. Η ομάδα σχεδίασε 3 αυτοματισμούς:Ο πρώτος θα βοηθήσει την Αλόννησο να εκμεταλλευτεί την “Μπλε ενέργεια” από τα κύματα του Αιγαίου πελάγους, ο δεύτερος να προστατεύσει το θαλάσσιο πάρκο της από απορρίμματα και πετρελαιοκηλίδες με το καθαριστικό σκάφος “Γαλάζια φάλαινα” και τη βιομιμητική του τεχνολογία και ο τρίτος να αποκτήσει ένα διάδρομο που θα διευκολύνει τα ΑΜΕΑ στην πρόσβασή τους σε παραλίες και στη θάλασσα. Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα προκρίθηκε στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas και κατάφερε να φτάσει στην ημιτελική φάση του τελικού στις κορυφαίες 40 ομάδες, και να πάρει Έπαινο για το 2ο καλύτερο Αnimation στο πρόγραμμα Scratch. Επίσης, το Dafni Network of sustainable Greek Islands την συμπεριέλαβε στην κορυφαία δεκάδα ομάδων υποψηφίων για το βραβείο Αειφορίας. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές: Αλκιβιάδης Αραμπατζής, Μενέλαος Αρσένης, Φίλιππος Βρύζας, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Κοσμάς Διόλατζης και Πέτρος Πέντζος.

ssf 683 x 1024 ss 1024 x 683

Tech Santo
Οι Tech Santo εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο νησί της Σαντορίνης σχεδιάζοντας 3 αυτοματισμούς. Η αυτοματοποίηση του τελεφερίκ θα προστατεύσει τα γαϊδουράκια του νησιού και θα διευκολύνει τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται με κρουαζιερόπλοια, για μια πιο γρήγορη και άνετη μετακίνηση προς τα Φηρά. Μικροί σεισμογράφοι, εμπνευσμένοι από την αρχαία κινεζική τεχνολογία, θα παρακολουθούν το ηφαίστειο και θα ενεργοποιούν το συναγερμό σε περίπτωση ηφαιστειακής δραστηριότητας. Ο τρίτος αυτοματισμός είναι ένα μετεωρολογικό ραντάρ που θα εντοπίζει σύννεφα που πλησιάζουν στο νησί και μπορούν να προκαλέσουν καταιγίδες. Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα Tech Santo προκρίθηκε στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas και έφτασε στην ημιτελική φάση του τελικού (40 κορυφαίες ομάδες). Επίσης το Dafni Network of sustainable Greek Islands την κατέταξε στην κορυφαία δεκάδα ομάδων υποψηφίων για το βραβείο Αειφορίας. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές: Ελένη Τσαβδάρογλου, Γρηγόρης Σιωμόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Μαριέλλη Σουσούρα, Γιωργος Χατζής και Χαρά Χρυσόγονου.

j 683 x 1024 jjj 1024 x 683

X Robotics
Η ομάδα X Robotics κατασκεύασε και προγραμμάτισε 2 αυτοματισμούς που μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλά νησιά του Αιγαίου. Ο πρώτος είναι έναν δίκτυο έξυπνων κάδων που θα βελτιστοποιήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα μειώσει το
κόστος λειτουργίας των απορριμματοφόρων και θα προστατεύσει το περιβάλλον. Ο δεύτερος αυτοματισμός θα βοηθήσει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες μικρών αποστάσεων (πορθμεία). Η ταχύτερη καταμέτρηση εισερχομένων οχημάτων και η αυτοματοποιημένη έκδοση εισιτηρίων μειώνουν σημαντικά τον χρόνο παραμονής των πλοίων στο λιμάνι. Στην πρώτη της συμμετοχή στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, η ομάδα πέτυχε να φτάσει στην προημιτελική φάση (80 κορυφαίες ομάδες), ενώ το Dafni Network of sustainable Greek Islands την συμπεριέλαβε στην κορυφαία δεκάδα ομάδων υποψηφίων για το βραβείο Αειφορίας. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθήτριες: Άρτεμις Ανδρικάκη, Άννη Ζούντσα, Νεφέλη Κεχαγιά και Ανθή Τσικούδη.

koritsia tggff 1024 x 683

Διαγωνισμός Λυκείου-«Smart Cities»
Στο διαγωνισμό ανοικτής κατηγορίας του Λυκείου του Τελικού του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2019 συμμετείχε η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια με ονομασία “Make Parking Great Again”, η οποία αποτελούνταν
από τους μαθητές Χρήστο Μίχο, Κλεάνθη Χατζόπουλο, Κωνσταντίνο Κοτσιάνη, Δημήτρη Ντέντια, Στράτο Ευτυχιάδη, Κωνσταντίνο Στεργίου, Σωτήρη Καραγιάννη και Δημήτρη Παπάρα. Το project που αναπτύχθηκε από την ομάδα, με προπονητή τον Αλέξανδρο Πανταζίδη, ήταν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα parking για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Οι χρήστες της εφαρμογής μέσω του site που δημιουργήθηκε δήλωναν την πινακίδα του αυτοκινήτου τους και την επιθυμητή θέση παρκαρίσματος. Στη συνέχεια, μέσω συστήματος αναγνώρισης με κάμερα της πινακίδας του οχήματος, το αυτοκίνητο οδηγείται στη θέση που επέλεξε ο χρήστης με τη βοήθεια σειράς αυτοματισμών. Η ομάδα κατατάχθηκε στην 8η θέση μεταξύ 37 ομάδων.

hh 1024 x 683 mjmj 1024 x 683

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead