Loading...
Menu
Ενημέρωση για τη διαδικασία αιτήσεων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού

Ενημέρωση για τη διαδικασία αιτήσεων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού

Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης γονέων και μαθητών του σχολείου μας, τόσο του Διεθνούς Απολυτηρίου (IBDP) όσο και του Γενικού Λυκείου για τις δυνατότητες σπουδών στην Ολλανδία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, οργανώνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις και εργαστήρια.

Σπουδές στην Ολλανδία: Τα πανεπιστήμια, τα προγράμματα σπουδών και τα κριτήρια εισαγωγής

17 Φεβρουαρίου 2020

Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης γονέων και μαθητών του σχολείου μας, τόσο του Διεθνούς Απολυτηρίου όσο και του Γενικού Λυκείου για τις δυνατότητες σπουδών σε χώρες της Ευρώπης, οργανώνουμε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 18:00- 20:00, στη βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης του Κολλεγίου Ανατόλια εκδήλωση για τα Ολλανδικά Πανεπιστήμια με τη συμμετοχή επτά γνωστών ανώτατων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων: Maastricht University, Radboud University, Tilburg University, University of Amsterdam, University of Twente, Utrecht University, VU Amsterdam university.

Τα αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα στην Ολλανδία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών και διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα σπουδών και την παγκόσμια κατάταξή τους, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους φοιτητές εξαιτίας και των ιδιαίτερα προσιτών διδάκτρων. Οι αιτήσεις για τα περισσότερα προπτυχιακά προγράμματα λήγουν τέλη Απριλίου 2020, γεγονός που τα καθιστά ενδιαφέροντα και για μαθητές της Γ' Λυκείου ή του ΙΒ2.

Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε, να λύσουμε απορίες και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί ως εξής:

17:45 - 18:00 Προσέλευση στην αίθουσα AV Room της βιβλιοθήκης Ελευθεριάδης

18:00 - 18:15 Σύντομη γενική ενημέρωση για τις σπουδές στην Ολλανδία

18.15 - 20.00 Σύντομες παρουσιάσεις των επτά πανεπιστημίων και των προγραμμάτων τους (ανά 10 λεπτά) στην αίθουσα AV Room απέναντι από τη βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης [παρουσιάσεις στα Αγγλικά]

18:00 - 20:15 Περίπτερα των επτά πανεπιστημίων με ενημερωτικό υλικό στο χώρο της βιβλιοθήκης Ελευθεριάδης

Λεπτομέρειες για τα προγράμματα των πανεπιστημίων καθώς και τη σειρά με την οποία θα τα παρουσιάσουν στην αίθουσα AV Room μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω πίνακα:

PRESENTATIONS

UNIVERSITY

WEBSITE

BACHELOR PROGRAMS

18:15-18:25

UNIVERSITY OF TWENTE

https://www.utwente.nl/en/

Electrical Engineering, Civil Engineering, Applied Mathematics, Industrial Design, Computer Science, European Public Administration, Business Administration

18:30-18:40

RADBOUD UNIVERSITY

https://www.ru.nl/english/

Biology, Chemistry, Computing Science, Philosophy-Politics-Society, Psychology, Artificial intelligence, Economics, Business Administration, Arts and Culture studies

18:45-18:55

VU AMSTERDAM

https://www.vu.nl/en

Biomedical Sciences, Cultural Anthropology and Development Sociology, Psychology, History, Economics, Philosophy-Politics-Economics, Business Administration, Mathematics

19:00-19:10

UNIVERSITY OF AMSTERDAM

https://www.uva.nl/en

Economics and Business Economics,Econometrics, Business Administration, Politics-Psychology-Law-Economics, Linguistics, European Studies, Media and culture, Archaeology,Political Science, Psychology

19:15-19:25

MAASTRICHT UNIVERSITY

https://www.maastrichtuniversity.nl/

Medicine, Biomedical Sciences, European Law, Psychology, Economics, Business Administration, European Studies

19:30-19:40

TILBURG UNIVERSITY

https://www.tilburguniversity.edu/

Economics, Business Management, International Law, Psychology, Art&Media

19:45-19:55

UTRECHT UNIVERSITY

https://www.uu.nl/en

Economics, Philosophy-Politics-Economics, Linguistics, History, Media and culture

Εισαγωγικό Εργαστήριο για Γονείς Μαθητών του ΙΒ1 και της Β΄ Λυκείου Υποψήφιων για Εισαγωγή σε Πανεπιστήμια/Κολλέγια των Η.Π.Α.

26 Φεβρουαρίου 2020

Διαδικασία Εισαγωγής & Αίτησης Χρηματοοικονομικής Βοήθειας: Πώς να υποστηρίξετε καλύτερα το παιδί σας στην όλη διαδικασία

Προσκαλούμε τους γονείς να παρακολουθήσουν το σημαντικό αυτό εργαστήριο για να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της διαδικασίας των αιτήσεων σε κολλέγια/πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ενθαρρύνουμε την παρουσία τουλάχιστον ενός γονέα στην εκδήλωση.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου:

  • θα αναλύσουμε δείγματα προφίλ μαθητών, εξετάζοντας την καταλληλόλητα της υποψηφιότητάς τους για συγκεκριμένα ιδρύματα
  • θα συζητήσουμε το πώς αξιολογούν τα πανεπιστήμια τα προφίλ των αιτούντων
  • θα αναλύσουμε τη στρατηγική υποβολής των αιτήσεων (Early Decision VS. Regular Decision)
  • θα εξετάσουμε τον βαθμό στον οποίο η οικονομική ανάγκη μιας οικογένειας επηρεάζει τη διαδικασία επιλογής
  • θα εξηγήσουμε τον τρόπο που καθοδηγούμε τους μαθητές να αναζητήσουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό ίδρυμα για εκείνους.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου:

  • θα παρουσιάσουμε τα έντυπα CSS Profile και International Student Financial Aid Application (ISFA) και τους τεχνικούς όρους που χρησιμοποιούνται σε αυτά
  • θα συζητήσουμε τη σημασία του υπολογισμού της ετήσιας οικογενειακής οικονομικής συνεισφοράς (EFC)
  • θα ενημερώσουμε για τα έγγραφα που απαιτούνται για τη συμπλήρωση των αιτήσεων χρηματοοικονομικής βοήθειας

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 16:00-18:00 (η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 16:00 ακριβώς) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΙΒ στο Κολλέγιο Ανατόλια και θα διεξαχθεί στα ελληνικά. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε γονείς, αλλά παροτρύνουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους μαθητές να παρευρεθούν!

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου:

  • 60 λεπτά - Διαδικασία Εισαγωγής
  • 60 λεπτά - Αιτήσεις Χρηματοοικονομικής Βοήθειας και Υποστηρικτικά Έγγραφα (εάν κάποια οικογένεια δεν προτίθεται να ζητήσει οικονομική βοήθεια, δεν είναι απαραίτητο να παρευρεθεί στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου)

Ενημέρωση για γονείς μαθητών ΙΒ1/Β' Λυκείου για τη διαδικασία αιτήσεων σε Βρετανικά Πανεπιστήμια

9 Μαρτίου 2020

Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης γονέων και μαθητών του σχολείου μας, τόσο του Διεθνούς Απολυτηρίου όσο και του Γενικού Λυκείου για τις δυνατότητες σπουδών σε χώρες της Ευρώπης, οργανώνουμε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 18:30 - 20:00, στο ΙΒ Assembly Hall του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσίαση της διαδικασίας αιτήσεων σε Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Κατά την παρουσίαση θα ενημερωθείτε για όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την αρχική επιλογή πανεπιστημίων έως την ολοκλήρωση της αίτησης και τα τελευταία βήματα. Η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά (οι διαφάνειες θα παρουσιαστούν στα ελληνικά).

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead