Loading...
Menu

Αλληλεγγύη και φαντασία ως “αντίδοτο” στο Covid-19

Εν μέσω της πανδημίας, το Social Responsibility Program του Κολλεγίου Ανατόλια συνέχισε τις δράσεις του και προσάρμοσε τις ιδέες του στη νέα πραγματικότητα βρίσκοντας εναλλακτικούς τρόπους προσφοράς προς την κοινωνία. Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές του σχολείου έδειξαν τη συμπαράστασή τους σε ευάλωτες ομάδες, δημιούργησαν online μαθήματα STEM για μικρότερα παιδιά, και έστειλαν το δικά τους μηνύματα αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου.

Μαθητές του Λυκείου και του ΙΒ επικοινωνούν με ηλικιωμένους που διαμένουν στην Πρότυπη μονάδα για την Τρίτη ηλικία “Φροντίζω” και τους κρατούν παρέα μέσω καθημερινών βιντεοκλήσεων, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Μία άλλη ομάδα μαθητών έστειλε πασχαλινές προς τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου “Η Αντηρίδα” που με τη σειρά του τις συνέθεσε σε ένα πολύ όμορφο βίντεο.

Τρεις μαθητές του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια δημιούργησαν μια σειρά από παρουσιάσεις για την Αστρονομία και το Διάστημα με τίτλο Star Talks” με την καθοδήγηση της καθηγήτριας και Scientix Ambassador Ηρώς Κολιάκου. Οι παρουσιάσεις απευθύνονταν σε μαθητές του Γυμνασίου με στόχο να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για τις δραστηριότητες STEM. Περισσότεροι από 20 μαθητές παρακολούθησαν αυτά τα διαδικτυακά «μαθήματα» με υλικό που αντλήθηκε από το αποθετήριο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Scientix.

Star Talks 

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό "Compassion and Action Movement" που διοργάνωσε το InvestIN ένας οργανισμός με έδρα στο Λονδίνο που προσφέρει σε μαθητές εμπειρίες στη σταδιοδρομία που θέλουν να ακολουθήσουν προτού ξεκινήσουν τις σπουδές τους. Οι μαθητές κλήθηκαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας με όποιο τρόπο τους εξέφραζε - βίντεο, ποίημα, ζωγραφιά, έργο τέχνης – ενώ η κάθε συμμετοχή ισοδυναμούσε με μία συμβολική χρηματική δωρεά προς το Ταμείο Αλληλεγγύης για την Αντιμετώπιση του Κοροναϊού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization's Covid-19 Solidarity Response Fund).

Afroditi Schoina 1

rsz 1ifigenia zatagia

Το Roots & Shoots Earth Day Challenge” είναι μία ακόμη διεθνής πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου με το βλέμμα στην Ημέρα της Γης (22 Απριλίου). Οι συμμετέχοντας μαθητές λάμβαναν μέσω email την «αποστολή» τους καθημερινά και για πέντε συνεχείς ημέρες. Κάθε αποστολή επικεντρωνόταν σε μια συνηθισμένη ανθρώπινη δραστηριότητα και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει ώστε να μειωθεί η ενεργειακή σπατάλη και η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, να εμπεδωθούν συνήθειες που είναι σύμφωνες με τον παγκόσμιο στόχο της αιεφορίας, και να εμπνευστούν και άλλοι να πράξουν το ίδιο.

Ήδη 29 μαθητές και μαθήτριες δήλωσαν συμμετοχή ως εθελοντές στο Rainbow Camp 2020, συνεχίζοντας την παράδοση του Κολλεγίου Ανατόλια που θέλει τους μαθητές να μοιράζονται αξίες και εμπειρίες και να μαθαίνουν διαδραστικά.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead