Loading...

Menu
Το 7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC Διαδικτυακά

Το 7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC Διαδικτυακά

Το 7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC έγινε πραγματικότητα στις 7 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που δεν επέτρεψαν την δια ζώσης συνάντηση, 120 μαθητές--εκ των οποίων 61 μαθητές και μαθήτριες του Ανατόλια--από 19 σχολεία της Ελλάδας, παρουσίασαν τις εργασίες τους με προφορικές εισηγήσεις, αφίσες ή εκθέσεις-κατασκευές, σε μια εκπαιδευτική προσομοίωση επιστημονικού συνεδρίου που τους έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσουν προσεγγίσεις και μεθόδους που υιοθετούν οι ερευνητές και να εκθέσουν αναλυτικά τα συμπεράσματά τους. Το 7ο ACSTAC κάλυπτε πέντε πεδία επιστήμης και τεχνολογίας (Βιολογία, Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά, και Πληροφορική) καθώς και διαθεματικές εργασίες με αντικείμενο που συνδύαζε έναν από τους παραπάνω πέντε τομείς με κάποιο τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών. 

Ο Δρ. Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Βιολογίας, και κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου, συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, έδειξαν την αγάπη τους για τις επιστήμες και συμμετείχαν με αξιόλογες εργασίες. Μετά απηύθυνε τον λόγο του στους παρευρισκόμενους, με τίτλο “Βιολογία και Πολυπλοκότητα: Από τον Αριστοτέλη στη Σύγχρονη Βιολογία,” ο οποίος ήταν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας.   

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων συνεδριών, οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους και δέχτηκαν ερωτήσεις από μαθητές άλλων σχολείων αλλά και από επισκέπτες στα webinars και τις επιστημονικές επιτροπές των καθηγητών που προήδρευσαν στις συνεδρίες.

Μετά από μερικές ημέρες, οι επιστημονικές επιτροπές απένειμαν βραβεία για τις καλύτερες εργασίες σε διάφορους τομείς.

Συγχαρητήρια στον Γαλανό-Ραφαήλ Μοσχόπουλο για την κατασκευή του στη Φυσική με τίτλο “Ψηφιακό Δυναμόμετρο με Arduino,” στη Φανή Κορπέτη για την προφορική της εισήγηση στη Χημεία με τίτλο “Προσδιορισμός της Βιταμίνης C σε Καθημερινές Τροφές,” στις Ασημίνα Αξαρλή και Όλγα Μαυρομάτη για την αφίσα τους στη Χημεία με τίτλο “Fading in Sunlight” και στις Αθηνά Χορταρέα, Άλκηστη Δημηστού, Λυδία Δουβλετή, και Άννα Φιλινδρή, για την κατασκευή τους στη Χημεία με τίτλο “Six Shades of Purple and Yellow.”

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο συνέδριο, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μέντορές τους, σε όλους τους απόφοιτους, καθηγητές, και φίλους που ήταν μέλη των επιστημονικών επιτροπών, καθώς και στην κα. Μαρία Τσαουσίδου, Διοργανώτρια του 7ου ACSTAC.

Στιγμιότυπα από τις συνεδρίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead