Loading...
Menu
Ένας μαθητής και μια μαθήτριά μας συμμετέχουν στην καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης»

Ένας μαθητής και μια μαθήτριά μας συμμετέχουν στην καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης»

Ο Αναστάσης Παπαναστασίου και η Στέλλα Μπαξεβάνη, μαθητές της Α’ Γυμνασίου στο Κολλέγιο Ανατόλια, είναι οι δύο από τους σαράντα πρεσβευτές της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Καμπάνια του Υπουργείου Περιβάλλοντος πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και την οικονομική υποστήριξη της LIDL Hellas. Η Καμπάνια έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εναρμόνιση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Οδηγία και την σταδιακή κατάργηση από τον Ιούνιο του 2021, των πλαστικών μίας χρήσης.

Οι ιστορίες που έγραψαν η Στέλλα και ο Αναστάσης επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του Service as Action, του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του Κολλεγίου Ανατόλια, όταν οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Άρη Ρογκότη κλήθηκαν να γράψουν τη δική τους ιστορία με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη ρύπανση από τα πλαστικά μιας χρήσης.

Στη συνέχεια και με την πολύτιμη στήριξη της Lidl Hellas, οι ιστορίες αυτές προστέθηκαν στις σαράντα συνολικά ιστορίες προσώπων που αφηγούνται την προσωπική τους εμπειρία στην προσπάθειά τους να παροτρύνουν το κοινό να μειώσει τα πλαστικά μιας χρήσης.

Το Service as Action, το οποίο λειτουργεί για έκτη χρονιά στα δυο Γυμνάσια του Κολλεγίου Ανατόλια και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος Middle Years Program (MYP), στοχεύει στη σύνδεση των μαθημάτων του Γυμνασίου με την κοινωνική δράση (service learning) παροτρύνοντας τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να γίνουν ενεργά μέλη της κοινότητας, ευαισθητοποιώντας τους για τοπικά και παγκόσμια ζητήματα και καλλιεργώντας τις δεξιότητές τους για τη δημιουργία θετικών αλλαγών. Το Service Learning είναι μία παιδαγωγική μέθοδος, που προσεγγίζει την κοινωνική διάσταση της εμπειρικής μάθησης με στοιχεία εθελοντισμού. Συνδυάζει προγράμματα προσφοράς προς την κοινότητα με την ακαδημαϊκή γνώση και προάγει την ευαισθητοποίηση για τις ανάγκες διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Η μέθοδος έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και την πραγματοποίηση δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στην κοινότητα, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες (κριτική σκέψη, λήψη αποφάσεων, ικανότητα αξιολόγησης) και να αναπτύξουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη.

Στο Κολλέγιο Ανατόλια, η κοινωνική δέσμευση και καινοτομία εκφράζεται μέσω πολλών προγραμμάτων και εκδηλώσεων. Συνεργαζόμαστε με οργανισμούς και φορείς που δουλεύουν με μειονότητες, άτομα με ειδικές ανάγκες, πάσχοντες, ηλικιωμένους κλπ. δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης προς το διαφορετικό σε όλες του τις μορφές. Παράλληλα, φροντίζουμε να διαχωρίζουμε την προσέγγισή μας από την φιλανθρωπία, μια που στηρίζεται στην αίσθηση ισότητας όλων των εμπλεκομένων, καθώς και στην αποκόμιση πνευματικού και ψυχικού οφέλους.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Service as Action του Κολλεγίου Ανατόλια εδώ:

 

 Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του Αναστάση και της Στέλλας  

 

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead