Loading...
Menu
Η Hyperion Racing Team στην 9η θέση  των Παγκόσμιων Τελικών της F1 in Schools

Η Hyperion Racing Team στην 9η θέση των Παγκόσμιων Τελικών της F1 in Schools

Η Hyperion Racing Team, ομάδα συνεργασίας του Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια και της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διαγωνισμού STEM και Νεανικής Επιχειρηματικότητας F1 in Schools. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά μεταξύ της 4ης και της  8ης Ιουνίου 2021 από τη Μεγάλη Βρετανία και τις εγκαταστάσεις της F1 in Schools. Η Hyperion Racing Team κατετάγη τελικά 9η μεταξύ 43 ομάδων από όλο τον κόσμο.

196083381 313648553539797 4961746398467584178 n

Η Hyperion Racing Team αποτελείται από μεν το Κολλέγιο Ανατόλια από τους μαθητές της Α’ Λυκείου Ασημίνα Λαζαρίδου, Άρη Κουτσόπουλο και Γιάννη Καραγκουνίδη,  από δε την Εράσμειο Ελληνογερμανική από τους μαθητές της Β’  Λυκείου Άρτεμη Συκά, Κωνσταντίνο Μπαλή και Δημήτρη Πρωτοψάλτη. Την προετοιμασία και το κοουτσάρισμα της ομάδας είχαν οι υπεύθυνοι καθηγητές Ηλίας Καλαμπόκης από το Κολλέγιο Ανατόλια και Στέλιος Τσακουμάγκος από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή.

rsz 196724524 317761929795126 4075517994593365707 n

Τους αγώνες προλόγισε και παράλληλα καλωσόρισε και απεύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις ομάδες ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπόρις Τζόνσον, καθώς και ο Ζαν Τοντ πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 8 Ιουνίου, σε μια σπουδαία τελετή με δηλώσεις του Stefano Domenicali (CEO της Formula 1), του Toto Wolff επικεφαλής (CEO) της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Britannia Red από το Ηνωμένο Βασίλειο, στην 2η θέση κατατάχθηκε η ομάδα Quintolux από την Ιρλανδία και στην 3η θέση η ομάδα Nebula από την Αυστραλία.

Η ομάδα Hyperion Racing Team συγκέντρωσε συνολικά 722,7 βαθμούς μέσα από το σύνολο τόσο των αγωνιστικών και των άλλων δοκιμασιών, όσο και των εξετάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό τις αντιξοότητες που προήλθαν από την πανδημία και το σκληρό lockdown που αυτή επέφερε. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη των δύο συνεργαζόμενων υποομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έγινε δυνατό να συναντηθούν και  να δουλέψουν μαζί, ενώ ακόμα και οι φωτογραφήσεις της ομάδας έγιναν χωριστά στα δύο σχολεία. Οι μαθητές για μεγάλο διάστημα δεν ήταν δυνατό να μεταβούν στα σχολεία και για τον λόγο αυτό δεν χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις τους για την κατασκευή του αμαξιδίου. Ιδιαίτερα δύσκολη αποδείχθηκε και η εξεύρεση χορηγών για την ομάδα στην ιδιαίτερη αυτή χρονιά.

Η ομάδα, όπως τόνισε ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο Δημήτρης Πολυματίδης, «παρουσίασε δημιουργία και καινοτομία σε όλους τους επιμέρους τομείς του διαγωνισμού F1 in Schools, όπως η επιχειρηματικότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και συνεργασία, ψηφιακό μάρκετινγκ, έρευνα και ανάπτυξη, καινοτόμου σκέψης, διαχείριση βιώσιμων έργων και βέβαια στη μηχανική, σχεδιασμό και κατασκευή 3D μοντέλων Formula 1».

Ευχή όλων είναι η πρόκριση μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και στους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς και μια ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία.   

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead