Loading...
Menu
Με καινοτόμες εφαρμογές οι ομάδες του Anatolia High School στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Photo by Shahadat Rahman on Unsplash

Με καινοτόμες εφαρμογές οι ομάδες του Anatolia High School στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Με εφαρμογές για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, για τα κινητά, για τη ζωή στις πόλεις, με 3D προϊόντα και συνολικά 117 καινοτόμες εργασίες διοργανώθηκε υβριδικά (ζωντανά και διαδικτυακά), το 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ. Το Μαθητικό Συνέδριο διεξάχθηκε από τις 12 έως και τις 15 Απριλίου 2022 με την ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, του Ιδρύματος ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας και των συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του κλάδου Πληροφορικής. Φέτος συμμετείχαν περισσότεροι από 1.100 μαθητές/τριες από 85 σχολικές μονάδες, κυρίως της Κεντρικής Μακεδονίας, και 200 εκπαιδευτικοί.  

Στο συνέδριο Πληροφορικής συμμετείχαν και τρεις ομάδες μαθητών και μαθητριών του 1ου και 2ου ΓΕΛ του Anatolia High School. Οι ομάδες κατασκεύασαν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ιστοσελίδες στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές Πληροφορικής», τις οποίες παρουσίασαν διαδικτυακά και ανέδειξαν τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν κατακτήσει στον προγραμματισμό και στην κατασκευή ολοκληρωμένων εφαρμογών.

Οι μαθήτριες Κλαίρη Λαμπίδου και Ανδριανή Λαμπρινού (4C/A) παρουσίασαν μια εφαρμογή για κινητές συσκευές που μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο αγγλική ορθογραφία σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών. 

Sinedrio Pliroforikis 1

Οι μαθητές Άρης Τσίγγανος και Δημήτρης Τάνης (4D/B) παρουσίασαν ένα παιχνίδι ψυχαγωγίας για κινητές συσκευές, που κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας AppInventor και κάνοντας πολλές ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

Sinedrio Pliroforikis 2

Οι μαθήτριες Μαρία Καλπάκη, Σοφία Κοτσαρίδου και Ντορίτα Καλουπτσίδου (4C/A) παρουσίασαν έναν ιστότοπο που κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας κώδικα HTML και CSS προκειμένου να προωθήσουν τον  δωδέκατο στόχο του ΟΗΕ για την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή.

Τις ομάδες προετοίμασαν η Αναστασία Κυριακίδου, καθηγήτρια Πληροφορικής και επικεφαλής του Τμήματος Πληροφορικής του Anatolia High School, και η Μαρία Καραγκούνη, καθηγήτρια Πληροφορικής στο Anatolia High School.

Sinedrio Pliroforikis 3

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους,  τη συνεργασία,  το ομαδικό πνεύμα και την υπευθυνότητά τους να παράγουν καινοτόμες εφαρμογές.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead