Loading...
Menu
Γνωρίζοντας τη μαγεία της Συνθετικής Βιολογίας και τον Διαγωνισμό iGem

Γνωρίζοντας τη μαγεία της Συνθετικής Βιολογίας και τον Διαγωνισμό iGem

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School  παρακολούθησαν την παρουσίαση της ομάδας iGEM MetaThess με θέμα “Συνθετική Βιολογία και ο Διαγωνισμός iGEM” και επιστημονικό υπεύθυνο τον Ιωάννη Βιζιριανάκη, αναπληρωτή Καθηγητή Μοριακής Φαρμακολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής του τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. 

Περισσότερα από 100 παιδιά συγκεντρώθηκαν στο Raphael Hall δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους για τις εξελίξεις στη Βιοεχνολογία και για διαγωνισμούς που συνδυάζουν την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τα Μαθηματικά και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Η ερευνητική, διεπιστημονική ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ iGEM MetaThess ιδρύθηκε το 2021 για να συμμετάσχει και να εκπροσωπήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2022 στο Παρίσι. Για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό η ομάδα ανέπτυξε ένα μοριακό διαγνωστικό εργαλείο για την πρώιμη ανίχνευση του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα. Εκτός όμως από την εργαστηριακή υλοποίηση του ερευνητικού project, στόχος της iGEM MetaThess είναι η επικοινωνία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που στοχεύουν στη βελτίωση αυτού του εργαλείου, καθώς και η διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης του κοινού για θέματα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου. iGem Vezirgianakis 3

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της ομάδας iGEM του Κολλεγίου Ανατόλια Skepsis, της μοναδικής ομάδας Λυκείου από όλη την Ελλάδα η οποία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό iGEM τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Η  προετοιμασία της Skepsis γίνεται στα νέα εργαστήρια Βιολογίας του ACT με συμβούλους καθηγητές τη Δρα Μαίρη Καλαμάκη, τον Δρα Σωτήρη Διαμαντή και τη Δρα Ηρώ Κολιάκου. iGem Vezirgianakis 5

Μπορείτε να δείτε το project της ομάδας Skepsis του Κολλεγίου Ανατόλια στο παρακάτω link: https://bit.ly/3Rmo6mi

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead