Loading...
Menu
Ένα εποικοδομητικό καλοκαίρι για τα παιδιά του Anatolia High School

Ένα εποικοδομητικό καλοκαίρι για τα παιδιά του Anatolia High School

Μετά από δύο καλοκαίρια περιορισμένων δράσεων, το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Μαθητειών και Εθελοντικών Προγραμμάτων επανήλθε δυναμικά για να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Παρακολουθώντας επαγγελματίες στο χώρο εργασίας τους, στην Πλαστική Χειρουργική Κλινική και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Euromedica Γενική Κλινική, σε επαγγελματικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, όπως το μεσιτικό Keller Williams Realty και το αρχιτεκτονικό Urban Soul Project, οι συμμετέχοντες απόκτησαν ολοκληρωμένη πληροφόρηση, ανακάλυψαν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Για παράδειγμα, στο πλευρό του νευροχειρουργού Δρος Σταύρου Πολυζωίδη, τέσσερις μαθητές και μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε πολύπλοκα χειρουργεία καρδιάς και εγκεφάλου.

Summer Programs Responsibility 1

Κάνοντας έρευνα υπό την καθοδήγηση των Δρος Χάρη Μυλωνά του George Washington University, Δρος Ιωάννη Τσιτσικλή και Δρος Γεωργίας Περάκη του Massachusetts Institute of Technology (MIT) καλλιέργησαν δεξιότητες και εξέλιξαν το μαθητικό τους προφίλ.

Προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον Σύλλογο Φίλων του ΓΝΠ Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», στο Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής “INCLUDE”, στο FIRST® LEGO® LEAGUE CAMPUS της EduAct, στο Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα στο ACT-American College of Thessaloniki, στο Sun and Sea Summer Camp του Pinewood-The American International School για παιδιά από την Ουκρανία και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» γνώρισαν την σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Summer Programs Responsibility 4

Συγκεκριμένα, τέσσερις μαθητές και μαθήτριες οργάνωσαν τη βιβλιοθήκη του ΓΝΠ Παπαγεωργίου, ταξινόμησαν και κωδικοποίησαν τους τίτλους των βιβλίων, τακτοποίησαν τα παιχνίδια στην Παιδιατρική Κλινική και ετοίμαζαν και σέρβιραν καφέ στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου. Στο πλαίσιο των δράσεων του INCLUDE, τρεις μαθήτριες βοηθούσαν σε δραστηριότητες ρομποτικής και Judo για παιδιά με αυτισμό. Μέσα από τον καθημερινό εθελοντισμό σε όλα τα παραπάνω προγράμματα, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας απέκτησαν συνείδηση των υποχρεώσεών και των δικαιωμάτων τους, έμαθαν να συμβιώνουν αρμονικά απαλλαγμένοι από κοινωνικούς ρατσισμούς και προκαταλήψεις, συνεργάστηκαν με άλλους εθελοντές για έναν κοινό κοινωφελή σκοπό και καλλιέργησαν την ηθική τους.

Summer Programs Responsibility 3

Τέλος, για πέμπτη χρονιά, δύο ομάδες 18 μαθητών ταξίδεψαν στην Αλόννησο συμμετέχοντας στο ερευνητικό πρόγραμμα Northern Aegean Dolphin Project και σε συνεργασία με τη MOm- Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας παρατήρησαν και κατέγραψαν τα κητώδη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.

Summer Programs Responsibility 5

Συνολικά 74 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια επέλεξαν να αξιοποιήσουν δημιουργικά το καλοκαίρι τους, να κάνουν νέες γνωριμίες, να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες!

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead