Loading...

Menu
University Survival Guide: Θεοδώρα Μιχαηλίδου '23

University Survival Guide: Θεοδώρα Μιχαηλίδου '23

Απόφοιτοι και απόφοιτες του Anatolia High School μοιράζονται χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πανεπιστήμιο, στο οποίo φοίτησαν και σχετικά με τον πρώτο καιρό προσαρμογής στη νέα, συναρπαστική πραγματικότητα της φοιτητικής ζωής.

Η Θεοδώρα Μιχαηλίδου φοίτησε στο Κολλέγιο Ανατόλια τα τρία τελευταία χρόνια του σχολείου.  Έγινε δεκτή στο πανεπιστήμιο Harvard με πλήρη υποτροφία, με τη διαδικασία του early decision,  σύμφωνα με την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους. Σήμερα είναι πρωτοετής φοιτήτρια με ενδιαφέρον για τις επιστήμες ζωής.

Ποιο ήταν το αμέσως επόμενο συναίσθημα που ένιωσες – μετά τη χαρά - όταν έλαβες την απάντηση του Πανεπιστημίου που σε δέχτηκε;

Ένιωσα έκπληξη και δυσπιστία, καθώς μου πήρε λίγες μέρες να το συνειδητοποιήσω. Έχοντας συνηθίσει στην καθημερινότητα της τρίτης λυκείου, μου ήταν δύσκολο να αντιληφθώ τι σήμαινε αυτή η απάντηση, και ότι λιγότερο από έναν χρόνο μετά θα ζούσα σε άλλη ήπειρο και θα παρακολουθούσα μαθήματα με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έδινες σε κάποιον που ετοιμάζεται να  εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο;

Θα τον συμβούλευα να προσπαθεί όσο γίνεται να ισορροπεί την κοινωνική του ζωή, τη μελέτη και τις απεριόριστες ευκαιρίες που παρέχει το πανεπιστήμιο, με τον χρόνο για ξεκούραση. Σε ένα περιβάλλον σαν το πανεπιστήμιό μου, είναι εύκολο να νιώσει κανείς πως πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις διαθέσιμες δραστηριότητες, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα σωστό. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γεμίσει τον χρόνο του με ασχολίες που απολαμβάνει και ανθρώπους που αγαπάει, χωρίς όμως να ξεχνά να ξεκουράζεται.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία  που αντιμετώπισες στο πανεπιστήμιό σου ή/και στη συγκεκριμένη πόλη;

Η επικοινωνία μου με την οικογένειά μου αποδείχθηκε δύσκολη, καθώς ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Βοστώνη υπάρχει διαφορά 7 ωρών. Επιπλέον, χρειάστηκε να προσαρμοστώ στο ωράριο των καταστημάτων εδώ, καθώς τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν στις 5 μ.μ., και οι δρόμοι είναι άδειοι μετά τις 9 μ.μ.. Για κάποιον που μένει στην Θεσσαλονίκη, αυτή είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή.

Τι από αυτά που είχες μάθει στο Σχολείο, σε βοήθησε περισσότερο να ανταπεξέλθεις στις νέες προκλήσεις;

Αφενός τα μαθήματα της τρίτης λυκείου αλλά και των προηγούμενων τάξεων, τα οποία έθεσαν τα θεμέλια για όσα μαθαίνω τώρα, και αφετέρου οι δεξιότητες οργάνωσης και διαχείρισης του χρόνου που απέκτησα. Ως μαθήτρια στο Ανατόλια, χρειάστηκε να ισορροπήσω οκτώ ώρες στο σχολείο, με την προσωπική μελέτη και τις εξωσχολικές μου δραστηριότητες.  Αυτή η εμπειρία μού επιτρέπει και σήμερα να διαχειρίζομαι αποτελεσματικά τον χρόνο μου.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έψαξες όταν πήγες στο πανεπιστήμιό σου;

Αρχικά έψαξα τα πασίγνωστα τουριστικά σποτ, όπως την βιβλιοθήκη Widener. Στην συνέχεια όμως έψαξα έναν ήσυχο χώρο για μελέτη, και τελικά τον βρήκα στην βιβλιοθήκη Lamont, η οποία βρίσκεται εντός του Harvard Yard, όπου μένω κι εγώ.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος να γνωρίσεις κόσμο μέσα στο πανεπιστήμιο;

Σίγουρα το Annenberg Hall, η τραπεζαρία στην οποία τρώνε αποκλειστικά πρωτοετείς. Είναι πολύ εύκολο να καθίσεις σε ένα οποιοδήποτε τραπέζι, ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις κανέναν εκεί, να συστηθείς στους συμφοιτητές σου και να μπεις στην παρέα τους.

Τι θα ήθελες να είχες θυμηθεί να πάρεις φεύγοντας από το σπίτι σου αλλά το ξέχασες;

 Ένα δερμάτινο μπουφάν και μία ομπρέλα. Σοβαρή παράλειψη, αν σκεφτεί κανείς ότι η Βοστώνη με υποδέχτηκε με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead