Loading...
Menu
Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης: Χριστούγεννα με τη σκέψη στους συνανθρώπους μας

Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης: Χριστούγεννα με τη σκέψη στους συνανθρώπους μας

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος κορύφωσης για πολλές από τις δράσεις που υλοποιούν αδιάκοπα και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των καθηγητών τους οργάνωσαν και υλοποίησαν συγκεντρώσεις ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων αλλά και εθελοντικές ενέργειες ενισχύοντας φορείς και οργανισμούς, άτομα, οικογένειες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.  

Συγκεκριμενα:

  • Χαμόγελο του Παιδιού.Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο Γυμνασίων ετοίμασαν πακέτα με δώρα για τα παιδιά που διαμένουν στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού καθώς και για παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές των ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου. Επίσης πολλοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου συμμετείχαν ως εθελοντές στα δημιουργικά εργαστήρια του Χαμόγελου φτιάχνοντας κατασκευές για τις ανάγκες του οργανισμού. 

Hamogelo Paidiou

  • Οργανισμός Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας «Πράξη Αγάπης». Οι μαθητές και μαθήτριες του ΙΒ Diploma Program δημιούργησαν μικρά έργα τέχνης. Τα έργα διατέθηκαν στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του οργανισμού που βοηθάει παιδιά με βιοποριστικά προβλήματα και προβλήματα υγείας σε όλη την Ελλάδα. Δείτε το άρθρο εδώ και το πολύ όμορφο βίντεο της δράσης εδώ

Praxi agapis IB bazaar 6

  • Μέριμνα. Συνολικά 37 μαθητές, γονείς και συνάδελφοι αγόρασαν λαχνούς για τη Δωροαγορά των Φίλων της Μέριμνας συγκεντρώνοντας 555 €. Το ποσό διατέθηκε για την ενίσχυση του Συμβουλευτικού Κέντρου της Μέριμνας που παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη στο πένθος και παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι σε παιδιά που ζουν με μια απειλητική για τη ζωή τους νόσο ή αντιμετωπίζουν το τελικό στάδιο αυτής. Επίσης μαθήτριες συμμετείχαν ως εθελόντριες στο φιλανθρωπικό bazaar που έγινε για τη Μέριμνα στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.
  • Κιβωτός του Κόσμου. Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου συγκέντρωσαν 940€ και δώρισαν στον οργανισμό δωροεπιταγές αντίστοιχης αξίας από τα καταστήματα H&M και ΑΒ Βασιλόπουλος για την αγορά ειδών ρουχισμού, τροφίμων και απαραίτητων παιδικών ειδών.  Kivotos Kosmoy resized
  • AES Charity Drive. To Thanksgiving Charity Drive του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια (Anatolia Elementary School) εξασφάλισε πλουσιοπάροχα πακέτα αγάπης για 32 άπορες οικογένειες. Δείτε το άρθρο εδώrsz 1thanksgiving charity drive group
  • Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας & Ισότητας «Πνοή Ελπίδας». Mαθητές και προσωπικό στο Γυμνάσιο, Λύκειο και IB Diploma Program συγκέντρωσαν 15 κούτες με τρόφιμα, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια τα οποία δόθηκαν στην οργάνωση «Πνοή Ελπίδας». Η Πνοή Ελπίδας διένειμε τα είδη είτε απευθείας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη,  είτε σε φορείς όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θέρμης.Pnoi Elpidas
  • Συσσίτιο για άπορους. Δύο Σάββατα, προσωπικό του σχολείου μαγείρεψε και μοίρασε ζεστά γεύματα σε περισσότερους από 20 άπορους συνανθρώπους μας. Η δράση θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια της χρονιάς εμπλέκοντας και μαθητές εθελοντές.
  • Γηροκομείο Φροντίζω. Μαθητές του ΙΒ Diploma Program κατασκεύασαν κομπολόγια για τους κυρίους και γούρια για τις κύριες που μένουν στο γηροκομείο και πρόσφεραν χριστουγεννιάτικες κούπες σε όλους.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead